• 瀏覽: 30,762
  • 回覆: 200
  • 追帖: 6
中國地產商槓桿式發展,根本就係不健康的現象,咁多年不停膨脹與擴大,樓房早已供過於求,已經有泡沫形成。已恆大做例子,許生野心太大,又不務正業,在公司咁高負債下再燒錢發展電動車,諗住借電動車熱炒向市場再吸納資金,其心不正,車未產出一架,廣告先出去推高股價, 呢d 野心無限大商家,又不務正業,應該讓佢倒下,告誡中國商人生意要偱步漸進,不是不擇手段盲目擴大,玩弄財技,在股票市場製造炸彈,要對國家股東利益負責。

熱賣及精選
食四方飯的人很有謀畧,你擔心自己好過!

你睇下呀你巴巴大股東押左幾多股去借錢?
你睇吓騰訊高層高位減持幾多股套現?
But許老闆一股恆大都無質押過,一股恆大都無賣過
如此為股東著想嘅好老闆,唔值得支持咩?

引用:
原帖由 鐵路嘅牛油果 於 2021-7-31 07:07 AM 發表

支持你繼續買恆大

引用:
原帖由 春天綠色高峰 於 2021-7-31 07:46 AM 發表

支持你繼續買恆大
以你嘅資質同能力
勸你唔好買任何股票

引用:
原帖由 KEITH910 於 2021-7-31 06:42 AM 發表

中國地產商槓桿式發展,根本就係不健康的現象,咁多年不停膨脹與擴大,樓房早已供過於求,已經有泡沫形成。已恆大做例子,許生野心太大,又不務正業,在公司咁高負債下再燒錢發展電動車,諗住借電動車熱炒向市場再吸納資金,其心不正,車未產出一架,廣告先出去推高股價, 呢d 野心無限大商家,又不務正業,應該讓佢倒下,告誡中國商人生意要偱步漸進,不是不擇手段盲目擴大,玩弄財技,在股票市場製造炸彈,要對國家股東利益負 ...
中國式bail out? 又玩too big to fail? 學美國果套?

引用:
原帖由 鐵路嘅牛油果 於 2021-7-31 07:07 AM 發表

佢唔套現股份,但又要借錢,仲要差貴利數,結果咪一樣PK,依家仲衰過唔套現

引用:
原帖由 春天綠色高峰 於 2021-7-31 07:46 AM 發表

支持你繼續買恆大
要買就買恒汽708
剛12.12已入市搏100%升幅

引用:
原帖由 KEITH910 於 2021-7-31 06:42 AM 發表

中國地產商槓桿式發展,根本就係不健康的現象,咁多年不停膨脹與擴大,樓房早已供過於求,已經有泡沫形成。已恆大做例子,許生野心太大,又不務正業,在公司咁高負債下再燒錢發展電動車,諗住借電動車熱炒向市場再吸納資金,其心不正,車未產出一架,廣告先出去推高股價, 呢d 野心無限大商家,又不務正業,應該讓佢倒下,告誡中國商人生意要偱步漸進,不是不擇手段盲目擴大,玩弄財技,在股票市場製造炸彈,要對國家股東利益負 ...
許家印由90年代炒賣海南地皮到宜家,經歷幾多債務違約?使同佢驚?廣州政府唔保恆大都要保支球隊嘎~~~咪天真啦

引用:
原帖由 急焦長長壽包 於 2021-7-31 08:19 AM 發表

佢唔套現股份,但又要借錢,仲要差貴利數,結果咪一樣PK,依家仲衰過唔套現
有邊間內房唔係借錢去做大塊餅?

引用:
原帖由 鐵路嘅牛油果 於 2021-7-31 08:24 AM 發表

有邊間內房唔係借錢去做大塊餅?
世上沒有免費午餐

恆大大到不能倒㗎!佢負債19000億如果佢倒下影響好大

引用:
原帖由 smallna 於 2021-7-31 08:30 AM 發表

恆大大到不能倒㗎!佢負債19000億如果佢倒下影響好大
咁佢都有好多資產,扣除後數字可控。

引用:
原帖由 急焦長長壽包 於 2021-7-31 08:25 AM 發表

世上沒有免費午餐
恒大有邊次唔係準時還錢?
係出面班人唔識內房操作就去指指點點
你真係當大劉傻?
大劉獎勵市民打疫苗,佢寧願送匯豐股票都唔送一股恒大股票呀

引用:
原帖由 鐵路嘅牛油果 於 2021-7-31 08:08 AM 發表

以你嘅資質同能力
勸你唔好買任何股票
相信恒大拆骨出售是最佳結局.

買恒大已經係賭局一場.運氣大過一切.即使邊日反彈已經靠估,都冇咩資質同能力可以講.無謂踩人la.

如果真係搏恒大唔死,買127好過直接掂3333
有咩事的話,3333會長期停牌,但127唔會.可以套現.

當然3333回升,127一定多數升唔足,自己取捨.

8月底份半年報出唔出得到係啓示,出得到代表盤數未太亂,如果延來延去,股東自求多福了.

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]