• 瀏覽: 26,104
  • 回覆: 201
  • 追帖: 2
入伙新樓現「放唔到湯碗」迷你鋅盤 網民:洗蘋果都嫌細啦!

https://ps.hket.com/article/3009359?r=cpsdlc

熱賣及精選
大把人爭住買依堆納米盤,逼過監房

窮人捱平民私樓扮有錢人,成個生活質素都下降
但係居住環境仲細過住公屋,真係本末倒置
因為屋細,發展商就叻人整到個會所靚一靚
班窮人就日日有得講自己個會所幾靚幾靚,發下上等人夢
但實情日日打牛工 返到屋企都攰死,一個星期都唔知落唔落到一次會所

係呀, 見到笑吾出

引用:
原帖由 竹內愛 於 2021-7-21 11:29 AM 發表

入伙新樓現「放唔到湯碗」迷你鋅盤 網民:洗蘋果都嫌細啦!

https://ps.hket.com/article/3009359?r=cpsdlc
真痴線

百貨應百客

去厠所洗碗囉 

無所謂
好多後生仔坐完監都好習慣

正義或許會遲來
但永遠會得到彰顯
引用:
原帖由 thinkingfact 於 2021-7-21 11:40 AM 發表

窮人捱平民私樓扮有錢人,成個生活質素都下降
但係居住環境仲細過住公屋,真係本末倒置
因為屋細,發展商就叻人整到個會所靚一靚
班窮人就日日有得講自己個會所幾靚幾靚,發下上等人夢
但實情日日打牛工 返到屋企都攰死,一個星期都唔知落唔落到一次會所
你講既野數字兄10年前已經講左.

6. 生活質素唔可以妥協
好多人唔接受舊樓、單幢樓、大西北,話唔會為上車而降低生活質素。請讓本人告訴你一個殘酷的事實,如果你的能力只能買舊樓、單幢樓、大西北,你冇資格講質素。如果你係打工仔,每日可以係屋企既清醒時間唔會超過6小時,有乜質唔質素?訓到朝早11點,然後先考慮今日返唔返公司打點一下,呢d就叫質素。
結論:先講資格,後談質素

佢雙爐頭~ 即係預人煮野食?
但一黎個鋅盤咁細.
二黎. 都冇位整野切野.

不如唔好整個爐頭好過啦.

引用:
原帖由 molittlemo 於 2021-7-21 12:04 PM 發表

你講既野數字兄10年前已經講左.

6. 生活質素唔可以妥協
好多人唔接受舊樓、單幢樓、大西北,話唔會為上車而降低生活質素。請讓本人告訴你一個殘酷的事實,如果你的能力只能買舊樓、單幢樓、大西北,你冇資格講質素。如果你係打工仔,每日可以係屋企既清醒時間唔會超過6小時,有乜質唔質素?訓到朝早11點,然後先考慮今日返唔返公司打點一下,呢d就叫質素。
結論:先講資格,後談質素
唔明你想講咩
住舊樓既生活品質隨時好過納粒新樓
住市區新樓能力好d咩?
我更睇唔到咩資格唔資格
講到尾我睇唔到你講既野同我講既野既關聯係邊

引用:
原帖由 edbe 於 2021-7-21 11:59 AM 發表

無所謂
好多後生仔坐完監都好習慣
呢句真

引用:
原帖由 kokoko 於 2021-7-21 11:56 AM 發表

去厠所洗碗囉 
廁所面盤應該夠大 順便洗菜 幾百萬買垃圾 幾折墜

如果政府已出入伙紙, 即表示已適合居民居住

引用:
原帖由 神秘夫人 於 2021-7-21 12:43 PM 發表

如果政府已出入伙紙, 即表示已適合居民居住
去廁所洗菜囉 無人話唔適合

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]