• 瀏覽: 11,199
  • 回覆: 119
  • 追帖: 1
話說近排有層樓想賣,估價最高700,我叫價係740。 (避免被起底,所有價錢虛構,但in terms of % 係一樣)

有一組客睇完我層樓之後冇耐,AA就打電話來話果個買家問670得唔得,當刻我就噴到佢一面屁。我鬧佢,開價低過估價都夠膽打來?就算開價700我都要考慮下啦。所以直接拒絕

過咗幾個鐘頭,同一個AA 打來話,買家好有心,最高出到690。我見個客好似都有心,諗諗吓我就話,720萬應該都有得傾啦,叫佢考慮下。

再過15分鐘,同一個AA 打來話個買家700可以。既然爭20萬,我就話「你叫個買家帶支票簿,你帶臨約,上來傾下啦」AA唔肯應承,但就不停問我收實係幾多,我就一路唔答,堅持話有咩上來講。

結果個AA 一陣就whatsapp 我話買家嫌太貴唔來睇喇,如果我價格有變就通知佢.

1. 點解AA 明知買家開估價以下,都夠膽打電話來問?
2. 個價錢係買家透過佢來開嘅,一定係諗清諗楚先出價,點解會忽然彈弓手?
3. 點解AA 要問我實價係幾多?實價係幾多關佢咩事?既然我都叫佢上來傾,即係有得傾啦

由頭到尾我都覺得呢個AA 好唔專業,好似淨係傳話咁,明明唔到價都不停死chur, 得到我ok 叫佢上來就tun軚?佢係咪唔記得我都有份畀commission, 佢都要保障我嘅權益呢?

谷鬼氣,可能封盤算數

熱賣及精選
AA只係想做成單生意

引用:
原帖由 樓上忠朋友 於 2021-7-20 10:42 AM 發表

話說近排有層樓想賣,估價最高700,我叫價係740。 (避免被起底,所有價錢虛構,但in terms of % 係一樣)

有一組客睇完我層樓之後冇耐,AA就打電話來話果個買家問670得唔得,當刻我就噴到佢一面屁。我鬧佢,開價低過估價都夠膽打來?就算開價700我都要考慮下啦。所以直接拒絕

過咗幾個鐘頭,同一個AA 打來話,買家好有心,最高出到690。我見個客好似都有心,諗諗吓我就話,72 ...
LM睇AA狗咬樓主

買樓基本 要1開2, 2開4 .唔係的話, 你只係Loser
所以論壇上個個月入10萬, 單位4個.   
引用:
原帖由 wuusolo 於 2021-7-20 10:59 AM 發表

LM睇AA狗咬樓主
好呀,我就係想d AA 狗出來撚化我有乜嘢問題?

個客根本比5到價,不用勞氣。繼續開 740 放賣就 ok.

引用:
原帖由 樓上忠朋友 於 2021-7-20 11:02 AM 發表

好呀,我就係想d AA 狗出來撚化我有乜嘢問題?
冇. 不過佢地係"一班""一班"咁出現. 幾個分身
LM點狗數.

買樓基本 要1開2, 2開4 .唔係的話, 你只係Loser
所以論壇上個個月入10萬, 單位4個.   
引用:
原帖由 樓上忠朋友 於 2021-7-20 10:42 AM 發表

過咗幾個鐘頭,同一個AA 打來話,買家好有心,最高出到690。我見個客好似都有心,諗諗吓我就話,72 ...
aa保障你權益,lol..他們淨掛住撮合成一單賺傭

呢行好多人呃飯食。

我都放緊盤 有一個試過問完你既低價之後再打來講價  隔幾日就打來問一次肯減價未  直接黑名單佢

試你價, 賣多幾次知佢地點。

到價就賣。 唔到唔好上來。
我之前有間放租, 後來交吉, 任睇。  都係到價先好打比我, 冇果個價不用打來, 簡單直接。

記住,狗是改不了食屎的習慣

感覺上想試探你底價多啲

傻仔,AA試你底價
個客可能睇完算,根本無還個價
下次一句話開價係實收就可以
有D仲pk,你減完比佢之後,佢一句話個客買左第二到,根本浪費時間

其實佢好專業!試啱你底線先至再做

引用:
原帖由 timlee673 於 2021-7-20 11:52 AM 發表

其實佢好專業!試啱你底線先至再做
咁老實講,放盤紙已經講咗我可以接受嘅價錢範圍,佢冇咩必要響度旁敲側擊玩嘢。我唔明佢點解要响度浪費大家時間

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]