• 瀏覽: 89,358
  • 回覆: 178
  • 追帖: 25
半年結,輸爆光下半場開始

熱賣及精選
引用:
原帖由 anthonyy 於 2021-7-2 02:17 PM 發表

275必到,但可能有反彈
我覺得今次唔會彈,走出新方向

引用:
原帖由 徐晃 於 2021-7-5 11:15 AM 發表

QQ係恆指落伍既產物...
我會錯意反彈會有佢份, 呢鋪倒頭蝕
700 都比你渣到乾

引用:
原帖由 徐晃 於 2021-7-5 11:42 AM 發表

個倉日日跌...
補倉 加碼 掃貨 三步曲

內地反壟斷 ,互聯網絡巨頭 慘啦 
又禁殺熟。平時美團果d殺得好勁架嘛

引用:
原帖由 徐晃 於 2021-7-5 03:44 PM 發表

政府為左通關都係搬龍門...
0確診! 快d 同開放機場!

中國最大電商之一蘇寧易購終於由江蘇國資拉一群有錢企業支持沒單一大股東 遲早比班友陰乾折骨

預告埋今季蝕25-30億

引用:
原帖由 徐晃 於 2021-7-6 01:06 AM 發表

蘇寧2父子攪D 咁既野出黎要唔要勞改...
阿里巴巴及海爾、美的、TCL、小米等產業投資人與蘇寧易購將發揮緊密的協同效應,在用戶、技術、服務、供應鏈、倉儲物流等領域持續深化合作。

食埋食埋公司唔少錢~~架空左公司董事會!無實制控股股東

7月5日晚間公告顯示,蘇寧自身造血能力並未恢復。根據業績預告,上半年預計虧損25億元至32億元(上年同期虧損1.67億元),二季度其業務虧損面進一步擴大。據了解,蘇寧一季度淨利潤4.5億元,扣非虧損9億元,也就是說,二季度虧損了30-35億元左右。

過去幾年,蘇寧也在進行大規模的擴張,包括陸續收購了母嬰平台紅孩子、視頻平台PPTV、天天快遞、
向中國恒大戰略投資200億元、迪亞天天折扣超市、37家萬達百貨門店、包括中超冠軍江蘇蘇寧,蘇寧置業旗下的江蘇銀河物業管理有限公買下家樂福中國80%股份等。此外還有投資民營銀行。
張近東鋪了個巨大的攤子,除了原本的電器,還涉及商業地產、物流、云計算、網上購物、金融等,但似乎整體收效甚微。市場變化下,蘇寧面臨的是以阿里京東等代表的網購企業的降維打擊

2020年,蘇寧易購實現營業收入2522.96億元,同比下降6.29%;歸屬于上市公司股東的淨利潤虧損42.75億元,同比下降143.43%,扣非淨利潤虧損68.07億元,下降19.19%。同時,錄得總資產2120.75億元,同下降10.46%;淨資產768.57億元,同比下降12.58%。
年扣非淨利潤虧損、1352億負債壓頂之下,“民營零售巨頭”蘇寧易購易主便是大概率。

有錢周圍買野~唔識果行就咪做啦

引用:
原帖由 司農神君 於 2021-7-6 09:49 AM 發表

今年我女個間小學勁左
75%學生入左band1中學
頭個30個都入左個d乜鬼皇仁定協恩
而家仲洗唔洗排隊搶名校位

引用:
原帖由 司農神君 於 2021-7-6 10:51 AM 發表

點解唔洗
頂級名校個D學生最後都會去外國讀
然後返黎香港
好似D高官咁拿左國籍咁
起個度搵到工咪做囉
搵唔到工就返黎架啦
香港人不嬲好誠實
好似你咁話自己黃最後都會宣誓做公務員架
我係紅底咩黃藍呢D垃圾級別唔好同我講

引用:
原帖由 司農神君 於 2021-7-6 11:23 AM 發表

我都想紅底
我隻隻股都個位
無一隻係紅底
輸爆光
抽下新股好過(醫藥)

引用:
原帖由 司農神君 於 2021-7-6 11:41 AM 發表

我睇下聲夢4小花同D後生好過
或者打戰無唔好
我睇AV算

引用:
原帖由 anthonyy 於 2021-7-6 11:32 AM 發表

藥股洗倉
係咁跌隻21262269 460

引用:
原帖由 anthonyy 於 2021-7-6 02:22 PM 發表

6808好快到5蚊加注
我都等緊

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]