• 瀏覽: 34,840
  • 回覆: 277
  • 追帖: 3
有山、海、船

附件

20210626_123924.jpg(150.54 KB)

2021-6-26 12:40 PM

熱賣及精選
引用:
原帖由 21.0975K 於 2021-6-25 01:34 PM 發表

一號銀海  個海影都話唔靚.....
都係個人睇法啫,個景大部分都係望住避風塘唔係我杯茶. 個人覺得望過海景就唔好有太多建築物喺側邊,所以汀九嗰邊啲海景我覺得比較靚. 當然講位置呢個盤贏曬.  但係我哋而家係講海景呀嘛.

感覺都好好

價錢已知分野

有啲樓望住墳場,
或墳場旁邊.

當然係 背山面海, 坐南向北! 

山景唔係唔好,多蚊,夜晚陰氣重

海+山+馬場都仲得

正常就會揀海景(如果個海景係靚又預計將來無咩遮擋嘅話); 如是落地大玻璃就揀山景(驚颱風會整爆玻璃),但山景又可能會有好多蚊蟲飛入嚟。

引用:
原帖由 長崎良荱 於 2021-6-23 04:42 PM 發表

大家會揀山景定海景?

唔知點解D人買樓一定要揀海景 但我反而鍾意山景多啲 打風落雨冇咁應棍 二嚟好天個陣天空藍色 山翠綠色 加埋 橙橙黃黃陽光 好睇過過一大片藍色
海景😎
但都得睇下係近海…定遠海…

引用:
原帖由 長崎良荱 於 2021-6-23 04:42 PM 發表

大家會揀山景定海景?

唔知點解D人買樓一定要揀海景 但我反而鍾意山景多啲 打風落雨冇咁應棍 二嚟好天個陣天空藍色 山翠綠色 加埋 橙橙黃黃陽光 好睇過過一大片藍色
仁者樂山,智者樂水,所以「見仁見智」

Why not both?😂

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2021-6-23 06:42 PM 發表

山景夜晚黑麻麻,日頭冷冷清清,唔啱我
同感
試過睇樓單邊望向山景,個陣六七點,太陽落山
有d陰森
如果全山景,我會比較鍾意高望落去個d繁華鬧市景

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]