• 瀏覽: 8,532
  • 回覆: 35
  • 追帖: 1
據路透旗下《IFR》引述知情人士指,由於機構投資者反應熱烈,奈雪的茶(02150.HK)決定提早一天,於今日(22日)下午截止國際配售部分的認購。

奈雪的茶的招股期由上周五(18日)起至明日(23日)中午結束,預期明日定價,本月30日上市。(gc/da)

熱賣及精選
內地傳超30倍 呢隻接到落月底個d..搞到有小小想加

彭博今(20)日報導,京東物流香港IPO將比原計畫提早一天結束投資者認購。此次擬募資30億至40億美元,估值將達400億美元左右。

京東集團分拆的京東物流日前在港交所公告,即日起至21日招股,發行價介於港幣39.36元至43.36元(約新台幣144元至159元);預計5月28日上市。

京物都系,但國配就唔理想

提早截  唔加分 ;
無提早截  扣分 。

引用:
原帖由 709394959818 於 2021-6-22 10:39 AM 發表

提早截  唔加分 ;
無提早截  扣分 。
提早截小注,唔提早截唔玩

引用:
原帖由 709394959818 於 2021-6-22 10:39 AM 發表

提早截  唔加分 ;
無提早截  扣分 。
系。。。
但奈雪,我相信國配,唔會算差。

引用:
原帖由 tony101010 於 2021-6-22 10:42 AM 發表

系。。。
同意

棄我去者,昨日之日不可留;亂我心者,今日之日多煩憂
引用:
原帖由 tony101010 於 2021-6-22 10:42 AM 發表

系。。。
如果國配超咁多倍,d機構無理由唔去散戶個邊落大飛。事實係富途仲有百億孖展未借出,而奈雪內地知名度高,炒唔炒得起要靠內地資金,富途就係內地資金大本營,富途孖展都借唔曬,感覺唔理想。

引用:
原帖由 shekyung 於 2021-6-22 11:18 AM 發表

如果國配超咁多倍,d機構無理由唔去散戶個邊落大飛。事實係富途仲有百億孖展未借出,而奈雪內地知名度高,炒唔炒得起要靠內地資金,富途就係內地資金大本營,富途孖展都借唔曬,感覺唔理想。
機構就算去散戶個邊,都唔會用孖展,只會用現金。 如果個d機構要用孖展, 個d機構應該叫做散戶。

棄我去者,昨日之日不可留;亂我心者,今日之日多煩憂
引用:
原帖由 arkee 於 2021-6-22 11:34 AM 發表

機構就算去散戶個邊,都唔會用孖展,只會用現金。 如果個d機構要用孖展, 個d機構應該叫做散戶。
基構會孖,不過未必用牛牛,有d用銀行,有d用其他大陸券商。

咁就要等結果先知B尾大飛多唔多啦

引用:
原帖由 shekyung 於 2021-6-22 11:57 AM 發表

咁就要等結果先知B尾大飛多唔多啦
其實有用心留意下既都已經略知一二

引用:

系。。。
好似京物咁 我都滿意 有錢汁

引用:
原帖由 shekyung 於 2021-6-22 11:18 AM 發表

佢哋會去富途借咩?息又高

引用:
原帖由 jack__ 於 2021-6-22 12:09 PM 發表

好似京物咁 我都滿意 有錢汁
jack兄,
我都對奈雪都有信心。

主題標籤 #投資
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]