• 瀏覽: 9,942
  • 回覆: 95
話說呢排想搬屋,一直搵緊啲可以養貓嘅私樓住,發現好多人唔比養寵物我 OKAY,但係啲話「比養寵物,但唔比養貓狗……
我咪問佢,點解唔比養貓?
我知狗陣味大啲,又要成日帶出去散步,可能會整污糟啲地方,有時會叫,都明白點解唔比養狗……
但係貓喎?唔叫唔嘈更加唔會突然走去隔離屋,更加唔洗散步,都係養係屋企……
業主話怕隻貓會叫,會嘈到隔離????
會嘈到隔離????
會嘈到隔離????
會嘈到隔離????
首先一隻貓可以有幾大聲?又幾何聽到貓會叫??
如果一隻貓叫都可以比隔離屋聽到,層樓隔音有幾差??
要搵一間可以養貓嘅樓真係咁難?

熱賣及精選
我隔離屋隻貓成日夜媽媽大叫 WAA WEHH 好似鬼叫咁 仲要抓爛晒佢屋企D野  

養貓狗住村屋啦 為乜要住私樓?

買個單位養!

引用:
原帖由 Sze_kam 於 21/6/2021 16:13 發表

話說呢排想搬屋,一直搵緊啲可以養貓嘅私樓住,發現好多人唔比養寵物我 OKAY,但係啲話「比養寵物,但唔比養貓狗……
我知狗陣味大啲,又要成日帶出去散步,可能會整污糟啲地方,有時會叫,都明白點解唔比養狗……
但係貓喎?唔叫唔嘈更加唔會突然走去隔離屋,更加唔洗散步,都係養係屋企……
會嘈到隔離????
會嘈到隔離????
會 ...
貓叫春你冇聽過?  好大聲好嘈

幾樣野啦... 
1)有D貓夜晚真係可以唔停咁叫個你幾個鐘,香港D樓牆薄做鄰居自問都幾難頂.
2)動物年紀一大嘔吐特別多,唔係個個都有人係屋企可以即時清潔
3)有d貓痾爛臭臭真係臭到連同類都會丙佢.
4)唔係個個主人都注重佢地嘅衛生情況..最基本屎尿都唔清.

業主立場多一事不如少一事就緊係唔俾租客養啦.

引用:
原帖由 Sze_kam 於 2021-6-21 04:13 PM 發表

會嘈到隔離????
會嘈到隔離????
會 ...
冇辦法,間屋係業主嘅,佢當然有權租比咩人啦。

你去搵寵物公園附近既屋苑
一般業主都係俾養貓狗 (公契都容許)
大西北有名既寵物友善屋苑:䂊豐 疊茵 yoho

當然有部分業主唔俾 
但較大機會可以租到 

引用:
原帖由 Sze_kam 於 2021-6-21 04:13 PM 發表

會嘈到隔離????
會嘈到隔離????
會 ...
貓連公屋都比養,佢唔俾你養咪搵第二間囉🙄

[六] 嚴禁使用過大之簽名檔,圖片最大值為 :長度(橫) x 縱度(高) 650 x 300
   -   經屢勸無效重犯上述之版規者會被即時禁言而不做任何通知
引用:
原帖由 2015加25 於 2021-6-21 04:42 PM 發表

幾樣野啦... 
1)有D貓夜晚真係可以唔停咁叫個你幾個鐘,香港D樓牆薄做鄰居自問都幾難頂.
2)動物年紀一大嘔吐特別多,唔係個個都有人係屋企可以即時清潔

咁人臭又點??

引用:
原帖由 2015加25 於 2021-6-21 04:42 PM 發表

幾樣野啦... 

嗰啲叫「叫春」,切蛋蛋就唔會

引用:
原帖由 真.錦馬超 於 2021-6-21 04:45 PM 發表

冇辦法,間屋係業主嘅,佢當然有權租比咩人啦。
喺香港就係, 喺澳洲租樓俾人,地產代理話事的, 可能係因為怕有歧視嘅問題。

我知道會有貓叫春

俗稱 貓刮咁嘈

我都係有收租,  我都係唔鍾意租比貓狗。

狗我又驚臭又驚嘈。

貓我又驚佢搲爛啲門。

你做業主你都會有啲擔憂。
你知唔知換一大門要幾錢?

好少少靚少少嘅防火大門五,六千蚊。 裝工又要五千蚊。  一道門已經冇咗一萬蚊。

而家嘅空置率先得嗰幾個percent。 畀你都會揀客。

之前淡市可能有人勉強租比你,以家租升番業主幾有愛心,都唔會比呀,除非唐樓羅

引用:
原帖由 盈盈一水 於 2021-6-21 05:32 PM 發表

嗰啲叫「叫春」,切蛋蛋就唔會
老貓無左蛋十年以上..
佢要叫真係唔知點解.

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]