• 瀏覽: 3,431
  • 回覆: 49
奈雪的茶開業到而家生意都係好好, 賣既價錢又貴, 但係可以年年蝕錢 證明成本控制做得幾咁出色.
一招股居然又虧轉盈 cap到350億市值,

又一隻來搵9港人笨7 祝大家賺多d

熱賣及精選
我理得佢,抽爆佢

引用:
原帖由 onine仔 於 2021-6-19 11:00 AM 發表

我理得佢,抽爆佢
短炒ok掛 長渣仆硬街, 呢隻明顯係垃圾公司

引用:
原帖由 前後抽插 於 2021-6-19 11:02 AM 發表

你唔好咁理智,太理智就唔夠膽落飛,總之大傻下傻下有餐茶仔食就得

引用:
原帖由 前後抽插 於 2021-6-19 11:02 AM 發表

正式來講一上市前突然賺錢個D 10隻9隻都係垃圾股..
極大機會一上左之後又會蝕返錢

引用:
原帖由 manhoman 於 2021-6-19 11:12 AM 發表

正式來講一上市前突然賺錢個D 10隻9隻都係垃圾股..
極大機會一上左之後又會蝕返錢
擺明造數
賣飲品姐嘛, 三五年又出一間新架啦, 到時又收皮, 350億市值都on L 9

蝕本怎可上市 ?

引用:
原帖由 hermanherman 於 2021-6-19 11:17 AM 發表

蝕本怎可上市 ?
你搞笑嗎  現在大把蝕錢公司上市

引用:
原帖由 前後抽插 於 2021-6-19 11:15 AM 發表

擺明造數
賣飲品姐嘛, 三五年又出一間新架啦, 到時又收皮, 350億市值都on L 9
係,大陸好似好多呢d野飲舖

引用:
原帖由 前後抽插 於 2021-6-19 10:58 AM 發表

奈雪的茶開業到而家生意都係好好, 賣既價錢又貴, 但係可以年年蝕錢 證明成本控制做得幾咁出色.
一招股居然又虧轉盈 cap到350億市值,

又一隻來搵9港人笨7 祝大家賺多d
可能係第二隻瑞幸
但點都有一水,三四成走唔甩

而且股以罕為貴,唔排除D on9基金又圍爐

"最浪費金錢的方法,就是把它存起來"
"不懂借錢的人唔會發達,亂借錢的人很快破產"
"越跌越安全,越升越危險"
"cut loss short,let profit run"
"認清其假象,投入其中,在假象被公眾認識前退出遊戲"
"眾人恐懼,你應貪心,眾人貪心,你應恐懼"
引用:
原帖由 leucocyte 於 2021-6-19 12:05 PM 發表

可能係第二隻瑞幸
但點都有一水,三四成走唔甩

而且股以罕為貴,唔排除D on9基金又圍爐
  好似海底撈呢d炒到天價, 跟住一路插水, 直至比人取代, 三五七年又一間網紅店出來

引用:
原帖由 前後抽插 於 2021-6-19 12:09 PM 發表

好似海底撈呢d炒到天價, 跟住一路插水, 直至比人取代, 三五七年又一間網紅店出來
呢隻明老千,恆指無收錢我真係唔9信

"最浪費金錢的方法,就是把它存起來"
"不懂借錢的人唔會發達,亂借錢的人很快破產"
"越跌越安全,越升越危險"
"cut loss short,let profit run"
"認清其假象,投入其中,在假象被公眾認識前退出遊戲"
"眾人恐懼,你應貪心,眾人貪心,你應恐懼"
引用:
原帖由 manhoman 於 2021-6-19 11:57 AM 發表

係,大陸好似好多呢d野飲舖
大把...而家又一間叫茶顏悅色又爆紅
呢d啅頭野邊值幾百億, 三五七年又一間, 到時又開過第間再集資

引用:
原帖由 leucocyte 於 2021-6-19 12:10 PM 發表

呢隻明老千,恆指無收錢我真係唔9信
金融既野度度都係貪污, 無辦法

遲D洗廁所都上市

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]