• 瀏覽: 7,176
  • 回覆: 57
熱賣及精選
滙豐越做越縮。對滙豐管理層十分失望。看近日股價每天都在跌。個市大升。滙豐一樣跌。在股價上己經反應股民對滙豐不存希望。
相信滙豐管理層無能人。

縮皮

笑死

似係放棄環球蝕錢業務,資源重組。

非黃即藍
非黑即白
算利好咯. 之前一直話要貼錢賣出去.

不過買家就發咯. 用1歐元買, 然後拆佢骨, 是但賣小部份出去都發達.

引用:
原帖由 cskch 於 2021-6-19 11:26 AM 發表

不過買家就發咯. 用1歐元買, 然後拆佢骨, 是但賣小部份出去都發達.
匯豐班狗層收唔少錢啦~傻先做股東

"最浪費金錢的方法,就是把它存起來"
"不懂借錢的人唔會發達,亂借錢的人很快破產"
"越跌越安全,越升越危險"
"cut loss short,let profit run"
"認清其假象,投入其中,在假象被公眾認識前退出遊戲"
"眾人恐懼,你應貪心,眾人貪心,你應恐懼"
想點呀

引用:
原帖由 ken09090909 於 2021-6-19 12:35 PM 發表

想點呀
匯豐業務縮返亞洲/大中華區算啦;做乜鳩Global Bank?

仲話想跟盈利比例派息

一吓沖左23億走

長實名句
發展不忘穩健

長建名句
過程中不會抱有志在必得的心態。

諸神隱滅,基督未顯

剩一顆無人瞭解的心         
流浪在多情的城市
賣左咪唔關佢事

引用:
原帖由 828man 於 2021-6-19 04:57 AM 發表

滙豐越做越縮。對滙豐管理層十分失望。看近日股價每天都在跌。個市大升。滙豐一樣跌。在股價上己經反應股民對滙豐不存希望。
相信滙豐管理層無能人。
肯止蝕咪算好囉,
好似賭徒咁,越輸越賭便大鑊!

引用:
原帖由 cskch 於 2021-6-19 11:26 AM 發表

應該有些隱形債務
例如 員工遣散費,長期租務合約 等

這些要結業時,才一拼湧出枱面!

飲香港人的血大
然後
想著利用97返去英國
以為離開香港做英國匯豐銀行
點知
英國鬼窮過鬼
根本養唔起大笨象
結果
現在回歸香港
我係香港人
不過
唔用匯豐唔買匯豐