• 瀏覽: 4,949
  • 回覆: 25
家居風水佈局可趨吉避凶,亦可招財招福,有不少信風水的港人在買樓或租樓時都會注重基本的家居風水元素!有網民在網上討論區分享指,半年前搬屋,轉租港鐵荃灣西站上蓋半新樓單位,租樓半年後,丈夫突然失業更捲入錢財糾紛,認為與家居風水有關。

該網民分享指本身租住葵涌舊樓細單位,半年前與丈夫轉租住荃灣西站上蓋半新樓,最近丈夫被公司即時解僱,更同時遇上工程財務糾紛,令她回想起同一個單位前租客皆為外籍人士,當中一人破產,另一人本來任職機師後來失業,故慨嘆單位風水麻麻,更直言:「我哋住落都運滯!」

事主決定與業主商討提早退租,最終業主亦願意不額外收費提早解除租約,事主坦言不開心,無預計會發生這種情況。日前在執拾行李搬屋時,丈夫剛好收到聘用通知。有網民亦驚訝指:「咁邪?一退租就有好offer!近日事主到青衣搵其他租盤單位,睇中青衣藍澄灣月租1.3萬元一個樓景單位,感言:「我唔介意有冇景,最緊要住落大家順風順水!」

帖文引起網民熱議,不少網民亦同情事主,亦自稱篤信風水,有網民回應指人有人運,屋有屋運,形容:「有時係唔夾就唔夾,唔到你信定悟信!」

https://ps.hket.com/article/2983899

荃西真係好正

熱賣及精選
關咩㚒唔㚒事。根本荃西條河就臭L到pk,住都住得唔舒服,又點會有運行

引用:
原帖由 ch_margaux 於 2021-6-17 09:28 PM 發表

關咩㚒唔㚒事。根本荃西條河就臭L到pk,住都住得唔舒服,又點會有運行
臭影響健康, 風水影響財運, 人財兩空

點解依家仲咁貴

引用:
原帖由 古奇遊艇 於 2021-6-17 09:34 PM 發表

臭影響健康, 風水影響財運, 人財兩空
真係好臭屎味,海邊有兩個渠口,好多屎湧出來。

有啲野真係好邪,住得順就唔好搬走⋯

荃西風水的確差到無倫

風水關租客咩事?有也都係業主的。呢個租客如果唔係自身風水差點會租房,早已經買樓做業主了,真係個白痴租客,永世租

荃西咁臭又墳場又賽道,全部犯風水超級大忌

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2021-6-17 10:10 PM 發表

荃西風水的確差到無倫
廢米伯

廢米伯

2萬蚊尺嘅樓,冇實力就唔好租啦

租,呢個字,已經係問題

人衰住邊度都衰啦, 姓賴.

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2021-6-17 10:10 PM 發表

荃西風水的確差到無倫
麗城都係荃西喎

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]