• 瀏覽: 7,220
  • 回覆: 95
  • 追帖: 2
賣完樓後,見住樓市日日升,仲要交租周圍搬屋,真係好好玩?

熱賣及精選
根本冇首期

引用:
原帖由 海邊有馬 於 2021-6-14 01:06 PM 發表

根本冇首期
真~ 之落咗車賺咗嗰筆交下租輸下股票可能所淨無幾~
加上樓價上升~ 要入返貨, 隨咗要有財力(已未必有), 重要過好大心理關口~

所以自住真係賭唔過~

賣樓容易買樓難
回頭已是百年身

講真上會真心困難,無現金要按資產,收入唔夠又要搵擔保,唔想交咁多稅又要搵人頭,
真係唔好因為一百幾十萬輕易落車。

引用:
原帖由 comicparty 於 2021-6-14 01:11 PM 發表

賣樓容易買樓難
回頭已是百年身
好句!

其實自住就啊唔應該賣

上車個班傻仔遲D會仆街
因為而家租金不停下跌

有三公,上車做咩

開始數著妳我認識了多少個日子,卻忘了,我讓妳過了多少苦日子。

開始說著自己愛妳有多深愛妳有幾分,卻忽略了,曾經傷妳有多重。

開始看著恰如我給妳的承諾,一則則在眼前跳動著,其實,我狠狠記住,沒忘過。 我們還沒有開始,但是,妳早就已經給了我,滿滿的回憶。
真係有呢啲人?
還是幻想出來
很少聽人落車轉租

總版規
[五] 嚴禁使用過大或不雅成份的簽名或頭像圖片
內容必須合乎上述四項規則之標準,頭像圖片圖檔 File Size 不可大於 250KB , 而簽名圖片圖檔 File Size 的總和不可大於 512KB ,圖片加文字同樣以此標準計算,違者會交由管理員或超級版主刪除個人簽名檔,警告無效或張貼不雅成份的圖片或文字,會即時禁訪不作通知。
大師話十五兩金。即跌到三十幾萬一間。

Someone is sitting in the shade today because someone planted a tree a long time ago.  

If you don't find a way to make money while you sleep, you will work until you die.   

Never test the depth of river with both the feet.  - Warren Buffett
引用:
原帖由 jasonjasonjasoo 於 2021-6-14 01:01 PM 發表

賣完樓後,見住樓市日日升,仲要交租周圍搬屋,真係好好玩?
淡友有存在價值,幫手租屋

引用:
原帖由 貓腩 於 2021-6-14 01:22 PM 發表

有三公,上車做咩
公屋、不了

引用:
原帖由 你假誠 於 2021-6-14 01:30 PM 發表

大師話十五兩金。即跌到三十幾萬一間。
三十幻買成幢做雞場,收十里息,爽爆

三十幻日本都唔得

開始數著妳我認識了多少個日子,卻忘了,我讓妳過了多少苦日子。

開始說著自己愛妳有多深愛妳有幾分,卻忽略了,曾經傷妳有多重。

開始看著恰如我給妳的承諾,一則則在眼前跳動著,其實,我狠狠記住,沒忘過。 我們還沒有開始,但是,妳早就已經給了我,滿滿的回憶。
引用:
原帖由 chkwong 於 2021-6-14 01:55 PM 發表

公屋、不了
屋要來訓教,只要一張床就夠

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]