• 瀏覽: 3,343
  • 回覆: 14
  • 追帖: 1
打工耐左,好想做小生意,起碼穩多D,唔知做咩好

熱賣及精選
想一心求安穩的話,將錢買IBORNS就夠,無必要做生意。
當然,依家呢個年代,其實好多人一邊打工,背後一邊都攪緊生意。或者被公司當作自僱人士,不得不將工作當生意去做。
好多工種,表面打人工,其實都係另有拆帳,都係生意。
例如保險﹑地產。
在乎你的路線,如果仍有工作在身,我勸你想想你想怎樣做先。
基本上,除非生意已經需要發大,否則,如果可以一邊工作,一邊開展生意最好。例如網購﹑格仔鋪﹑做傳銷,都建議一試,可以一邊做,可以同時保住依家份工。

水喉佬

看你有多少Budget在手...
建議不要借錢去開做生意.

做網上直銷,零投資成本,冇跑數追數壓力,又唔使行街見客cold call
我加入左2個月,剛剛今日賺到第一筆佣金,慢慢做起左以後會賺得更密更多

引用:
原帖由 nillnill 於 2021-6-13 10:30 PM 發表

想一心求安穩的話,將錢買IBORNS就夠,無必要做生意。
當然,依家呢個年代,其實好多人一邊打工,背後一邊都攪緊生意。或者被公司當作自僱人士,不得不將工作當生意去做。
好多工種,表面打人工,其實都係另有拆帳,都係生意。
例如保險﹑地產。
在乎你的路線,如果仍有工作在身,我勸你想想你想怎樣做先。
基本上,除非生意已經需要發大,否則,如果可以一邊工作,一邊開展生意最好。例如網購﹑格仔鋪﹑做傳 ...
IBORNS 係咩新野

有好嘅項目舉薦呀

唔知自己系仙女本仙咗[嘻嘻]
有咁簡單啊

唔知自己系仙女本仙咗[嘻嘻]
引用:
原帖由 Qqoobbaa3333 於 12-6-2021 12:35 PM 發表

How about bakery ?

做小生意,起碼穩多D??? 必賺?

都是為了謀生活   打工省心受人限制  創業操心自己說的算 各有各的好處

引用:
原帖由 Qqoobbaa3333 於 2021-6-12 12:35 PM 發表

做僱傭公司,開業成本少

開集運公司

引用:
原帖由 lemon9362 於 2021-7-16 12:00 AM 發表

開集運公司
請問點開吖

引用:
原帖由 lemon9362 於 2021-7-16 12:00 AM 發表

開集運公司
可以指點下嗎?有興趣

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]