• 瀏覽: 696
  • 回覆: 14
想租個住宅單位
去代理搵租盤要注意D乜?
佣金點計?
一般有幾多天免租期?
係唔係要check晒D冷氣熱水O唔OK…木門鐵閘窗門有無損毀⋯⋯仲有冇其他嘢要check要留意?
唔該晒呀

熱賣及精選
佣金點計?  租客是1個月佣金

一般有幾多天免租期? 自己同業主傾 

係唔係要check晒D冷氣熱水O唔OK…木門鐵閘窗門有無損毀⋯⋯仲有冇其他嘢要check要留意?
係 最好是睇盤時順便check埋
冷氣一定要試
熱水問下係電定煤氣 
電既一入門口就去開 15分鐘後試 
(不過而家夏天 試來冇咩用)
如果有爛野要出聲 影相留底

利申: 我是業主 見代理係咁講

聽講租酒店好似平D

股神
引用:
原帖由 明日真香 於 2021-6-11 02:45 PM 發表

冷氣一定要試
熱水問下係電定煤氣 

不是半個月佣金?

引用:
原帖由 番鼠bb 於 2021-6-11 02:54 PM 發表

聽講租酒店好似平D
而家係月租酒店平
得1-2篋野 輕裝人仕可以考慮

要考慮埋疫情減退 經濟轉好 旅客重臨時
酒店會cut呢類offer

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2021-6-11 03:32 PM 發表

不是半個月佣金?
係咩? 我既記憶係咁 (1年半前既事)
代理收左我半個月
收個租客1個月

引用:
原帖由 明日真香 於 2021-6-11 02:45 PM 發表

冷氣一定要試
熱水問下係電定煤氣 

嘩!!!佣金要一個月租金咁狼死!!!

從前習慣一人,喜歡看天色藍藍風在滲,愛與疾風競賽,笑著去孤獨行...
引用:
原帖由 MYPIZZA 於 2021-6-11 06:30 PM 發表

你可以去Fb同2數字度搵業主盤既

引用:

冷氣一定要試
熱水問下係電定煤氣 

不是半個月?

引用:
原帖由 MYPIZZA 於 2021-6-11 06:30 PM 發表

行規,業主/租客各半個月

引用:
原帖由 IPUser 於 2021-6-11 06:42 PM 發表

不是半個月?
突然咁多人質疑 😳
我都搵返份租約出來睇 
的確係租客1個月 業主半個月
定係我果間先係咁?? (細鋪)

引用:
原帖由 明日真香 於 2021-6-11 11:10 PM 發表

突然咁多人質疑 😳
我都搵返份租約出來睇 
的確係租客1個月 業主半個月
定係我果間先係咁?? (細鋪)
唔好意思,我係業主放租,唔知租客要俾一個月。

引用:
原帖由 IPUser 於 2021-6-12 12:56 AM 發表

唔好意思,我係業主放租,唔知租客要俾一個月。
🤔 我都唔知喎
但張臨約又真係咁寫

引用:
原帖由 明日真香 於 2021-6-12 01:01 AM 發表

🤔 我都唔知喎
但張臨約又真係咁寫
我以往租客係臨約都係半個月傭,我唔知最近有冇變。

揾個靚aa

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]