• 瀏覽: 5,977
  • 回覆: 41
  • 追帖: 3
有無人知?

熱賣及精選
我都想知!第一次買,不知如何操作?中銀....Thx,

買果陣乜都免,賣出個價壓低你幾十蚊差價

新時代,已沒有所謂牛三熊三
引用:
原帖由 Rimokdi 於 2021-6-10 10:28 AM 發表

中銀淨係免買入手續費,其他啲數都幾金!你上網睇返比較好啲,好多銀行都6免,中銀今次得一免😓

引用:
原帖由 Bmw118i 於 2021-6-10 09:03 AM 發表

有無人知?
視乎你係用邊間銀行先!每間銀行都唔同!

用銀行抽ibond真笨七 佢會低市價好多幫你收回

引用:
原帖由 Rimokdi 於 2021-6-10 10:28 AM 發表

大部份銀行,抽返來的是債卷,要用債卷形式賣,價格通常比股價低,例如股價103.8,債價會103.1咁上下,但多數銀行手續費全免的。
若要轉倉成股票賣,有些銀行會收轉倉費,然後仲要比賣出佣金,邊樣so就自己計下

引用:

收到貨場外,上市日股票形式。每保留多一日,比一日利息你

中銀全免,如你係中銀當股票形式賣,係三個月(記憶)內賣出,先收佣金再退回。

開始數著妳我認識了多少個日子,卻忘了,我讓妳過了多少苦日子。

開始說著自己愛妳有多深愛妳有幾分,卻忽略了,曾經傷妳有多重。

開始看著恰如我給妳的承諾,一則則在眼前跳動著,其實,我狠狠記住,沒忘過。 我們還沒有開始,但是,妳早就已經給了我,滿滿的回憶。
引用:
原帖由 貓腩 於 2021-6-10 03:35 PM 發表

中銀全免,如你係中銀當股票形式賣,係三個月(記憶)內賣出,先收佣金再退回。

我上年有多個朋友在滙豐抽,手續費全免,用債價沽出,上市首日無需急沽,反正每日有息,全部104以上沽,時間都係半個月內

今次hSbc好似要收錢

開始數著妳我認識了多少個日子,卻忘了,我讓妳過了多少苦日子。

開始說著自己愛妳有多深愛妳有幾分,卻忽略了,曾經傷妳有多重。

開始看著恰如我給妳的承諾,一則則在眼前跳動著,其實,我狠狠記住,沒忘過。 我們還沒有開始,但是,妳早就已經給了我,滿滿的回憶。
引用:
原帖由 cpwong1969 於 2021-6-10 03:44 PM 發表

我上年有多個朋友在滙豐抽,手續費全免,用債價沽出,上市首日無需急沽,反正每日有息,全部104以上沽,時間都係半個月內
hsbc好似轉左股票倉賣出要收傭?

引用:
原帖由 貓腩 於 2021-6-10 03:47 PM 發表

今次hSbc好似要收錢
今年有10個朋友去牛牛抽,5個妖才,2個輝記,得1個滙豐。
我年年都輝記,因為要支持支持

引用:
原帖由 cpwong1969 於 2021-6-10 03:52 PM 發表

今年有10個朋友去牛牛抽,5個妖才,2個輝記,得1個滙豐。
我年年都輝記,因為要支持支持
我就九成九阿爺,老黎,成日中加一

引用:
原帖由 貓腩 於 2021-6-10 03:48 PM 發表

hsbc好似轉左股票倉賣出要收傭?
係,要收,如果倉冇股票,仲要入倉費存倉費之類。好多收費,所以咪見意用債卷形式沽,半個月內會出現高位,近幾年都係咁

引用:
原帖由 貓腩 於 2021-6-10 03:35 PM 發表

十分謝謝,我是在中銀股票戶口買的!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]