• 瀏覽: 45,227
  • 回覆: 215
  • 追帖: 6
時代天使(新上市編號:06699)於下周三掛牌。據報,時代天使一手中籤率僅得1.5%,認購超過2000萬元,才可以穩得一手。據內地媒體報道指,時代天使的場外交易價曾見260元,較招股價上限升5成,一手(200股)帳面最多賺17400元。

另有市場消息指,時代天使公開發售部分錄超額認購約2000倍,成為繼諾輝健康(06606) 後,今年超購倍數第二多的新股,估計凍資金額約5800億元。

時代天使早前市傳計劃以招股價上限173元定價。時代天使一手(200股)入場費34949元,為歷來最高入場門檻新股

熱賣及精選
70萬,比想象中好許多,諾輝健康107萬呢

引用:
原帖由 john5385 於 2021-6-9 12:54 PM 發表

70萬,比想象中好許多,諾輝健康107萬呢
甘貴一手,又個個怕蝕息,少左人抽唔出奇

引用:
原帖由 cy36hk 於 2021-6-9 12:57 PM 發表

甘貴一手,又個個怕蝕息,少左人抽唔出奇
某部份資金分流左去 科濟

引用:
原帖由 哈囉嗲哋 於 2021-6-9 12:58 PM 發表

某部份資金分流左去 科濟
見過諾輝仲唔怕黑,分分鐘B 組唔係預期甘多飛。

上限定價,冇乜肉食!

真係中先算啦

B 組可能只有3-4萬人,應該有部分股民怕蝕息
所以total 加埋都唔夠80萬人

引用:
原帖由 ken2431 於 2021-6-9 01:01 PM 發表

上限定價,冇乜肉食!
佢唔上限定又左驚右驚喎

引用:
原帖由 cy36hk 於 2021-6-9 01:00 PM 發表

見過諾輝仲唔怕黑,分分鐘B 組唔係預期甘多飛。
希望係咁喇

引用:
原帖由 香港幼稚的希望 於 2021-6-9 01:02 PM 發表

B 組可能只有3-4萬人,應該有部分股民怕蝕息
所以total 加埋都唔夠80萬人
都係難抽,不過可能冇先前預計甘難

834倍超額係咪已經計埋銀行?

bumbum_ca
引用:
原帖由 bumbum_ca 於 2021-6-9 01:14 PM 發表

834倍超額係咪已經計埋銀行?

引用:
原帖由 cy36hk 於 2021-6-9 01:15 PM 發表

咁請問知唔知幾時會公佈,thanks

bumbum_ca
好多人預計會唔中,無謂哂Gas放棄抽,大陸班友都放棄抽b,抽A, 一手真係太貴,大陸人海戰術如意算盤打唔響。唔知最後有無機B3 B4穩派一手呢,雖然有d發夢但都有個希望呀😅

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]