• 瀏覽: 10,183
  • 回覆: 97
  • 追帖: 2
【二手破頂潮】天水圍屏欣苑2房新高呎價11597元沽  業主付1成辣稅成交

https://ps.hket.com/article/2977 ... 業主付1成辣稅成交?mtc=60037

熱賣及精選
貴過嘉湖!老實屏欣呢啲「新居屋」 嚴格來說只是起公屋賣比你。。。

嘉湖業主醒未

引用:
原帖由 海邊有馬 於 2021-6-9 11:48 AM 發表

嘉湖業主醒未
嘉湖業主被 AA 灌醉左, 神志不清
唔知來緊, Wetland 會唔會 = 免補地價的價錢出售 ?

引用:
原帖由 Secretmember 於 2021-6-9 12:06 PM 發表

嘉湖業主被 AA 灌醉左, 神志不清
唔知來緊, Wetland 會唔會 = 免補地價的價錢出售 ?
wetland 估要萬五六呀!

引用:
原帖由 海邊有馬 於 2021-6-9 12:36 PM 發表

wetland 估要萬五六呀!
天盛苑, 補左地價, 都叫緊 大約, 15,000 一尺
呢個叫價, 係另一個 topic post 過, 唔再 post
如 wetland 叫 16,000 真係唔高 !
你都知, wetland 之前咩價
呢區好似, 有樓價 結界 !

引用:
原帖由 Secretmember 於 2021-6-9 12:47 PM 發表

天盛苑, 補左地價, 都叫緊 大約, 15,000 一尺
呢個叫價, 係另一個 topic post 過, 唔再 post
如 wetland 叫 16,000 真係唔高 !
你都知, wetland 之前咩價
呢區好似, 有樓價 結界 !
天盛應該冇,補左也只是約萬二,未補有些平到七千多都有,不近西鐵那些天乜居屋也八千成交,之前另有報道。所以屏欣是癲價!結論又係,加價!雖然天水圍私樓冇鐵路盤是輸蝕。。。

引用:
原帖由 海邊有馬 於 2021-6-9 12:54 PM 發表

天盛應該冇,補左也只是約萬二,未補有些平到七千多都有,不近西鐵那些天乜居屋也八千成交,之前另有報道。所以屏欣是癲價!結論又係,加價!雖然天水圍私樓冇鐵路盤是輸蝕。。。
其實, 嘉湖去西鐵, 好快
我唔續期講

引用:
原帖由 海邊有馬 於 2021-6-9 12:54 PM 發表

最癲係 呢個382積係一房唔係兩房,間兩房個廳無左窗

未補地價居屋天水圍一房450萬,淡淡仲未知呢口價點來?

不過來緊隔離新地起apm式商埸,到時就唔貴架啦

引用:
原帖由 projectdicky 於 2021-6-9 01:31 PM 發表

呢個係, 叫價, 定係 成交價 ?
個 APM 預計幾時起好 ?

引用:
原帖由 Secretmember 於 2021-6-9 01:34 PM 發表

呢個係, 叫價, 定係 成交價 ?
個 APM 預計幾時起好 ?
新聞咪話賣左羅

天水圍居二一房都450

幾時起好唔重要,批左補左地價會起唔驚佢無

引用:
原帖由 projectdicky 於 2021-6-9 01:31 PM 發表

公屋則真係幾垃圾
天盛啲舊康和則方正好多。
天水圍都在轉型中,係有升值能力

引用:
原帖由 海邊有馬 於 2021-6-9 01:39 PM 發表

公屋則真係幾垃圾
天盛啲舊康和則方正好多。
天水圍都在轉型中,係有升值能力
我覺得口價買呢間一房,寧願補少少買間天盛甚至天富天頌,三房套都係甘既價,我又唔介意住遠左,個邊出入都係巴士出大欖為主

甘就浪費左張居二表格

引用:
原帖由 projectdicky 於 2021-6-9 01:36 PM 發表

新聞咪話賣左羅

天水圍居二一房都450

幾時起好唔重要,批左補左地價會起唔驚佢無
屏欣兩房600了?!

引用:
原帖由 海邊有馬 於 2021-6-9 01:41 PM 發表

屏欣兩房600了?!
新樓齡補價應該無人買吧,600萬買私樓好過

不過呢樣野就會比業主反價了,上年嘉湖都有4字頭盤

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]