• 瀏覽: 2,704
  • 回覆: 20
  • 追帖: 3
內地公寓得40年產權,最近好多AA推薦香港人買來收租,但其實託管情況係咪理想?又有冇二手市場?有冇人真正投資過,最好走到貨既出嚟講講情況

熱賣及精選
唔好買中山公寓 沒人租

一係買一線公寓,二線或打後可以收皮

託管一年掉反俾你或租金收入澸半再續,到時大廈有公司有自住有旅客有租戶,亂到七彩公寓本身係笨柒產物。

一梯2O多戶樓高3O層,行樓梯快過你坐電梯公寓太多缺點。

引用:
原帖由 長大的豬 於 2021-6-9 11:02 AM 發表

內地公寓得40年產權,最近好多AA推薦香港人買來收租,但其實託管情況係咪理想?又有冇二手市場?有冇人真正投資過,最好走到貨既出嚟講講情況
實走到 要平到跳樓價先有人買 如50萬買番嚟 25萬出貨應該會有人問下價 可唔可以再平啲
大陸啲唔值錢嘅嘢 如鶴崗啲樓 有人三萬蚊買 都要2.2萬先走得到 真係低處未算低😅

那種答應返租的公寓百分之九十就是一個伏。
公寓這種產品對位置要求級高,不懂就別買。
免得石沉大海。

多謝大家分享,我就係諗緊邊有咁大隻蛤乸隨街跳? 除開唔可以落戶、水電費貴又冇煤氣之外,租情不確定又走唔到貨真係好大問題!

連大陸人都唔買 你就知咩事

引用:
原帖由 千堂 於 2021-6-9 12:08 PM 發表

一梯2O多戶樓高3O層,行樓梯快過你坐電梯公寓太多缺點。
仲有條走廊無窮無盡咁長,堅恐怖

引用:
原帖由 wywong1002 於 2021-6-9 07:31 PM 發表

仲有條走廊無窮無盡咁長,堅恐怖
拍鬼片一流
所以公寓無得輸
攪探靈見證

公寓是一種畸形產物,中央要求壓抑剛需住房樓價,但地方政府又不能不要搞房地產,就製造左一種四不像的公寓。  由於是畸形產物,政策亦不會完善,肯定會成日改,所以建議唔好唸喇...

我十幾年前係瀋陽太原街(市中心最旺地段)買咗兩間公寓,睇中週邊環境,點知真係後悔。商住閤一,重有如傢酒店係埋一齊,係人都入得來,全無安全可言,等𨋢等死你,走廄燈日日壞。租齣去二千一個月包管理費,租咗幾年覺得唔對路蝕10%賣走咗,賣時重要不斷俾人壓價,好唔容易賣出去,算打個和,得個搞字。附近純住係咁升,公寓就郁都唔郁,有啲重要跌。個人意見,投資千萬唔好買公寓,自住都要諗過先。

千祈唔好買公寓!

https://youtu.be/YjGsVcx7Xq4

引用:
原帖由 長大的豬 於 2021-6-9 11:02 AM 發表

主題標籤 #投資
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]