• 瀏覽: 3,938
  • 回覆: 58
https://m.mingpao.com/fin/instantf2.php?node=1622717010393&issue=20210603

熱賣及精選
執咗佢啦

彈弓手

挑,對住上市公司呀、會計師呀就扮哂正義超人上身,對於政府就笠哂水

引用:
原帖由 人中呂布馬赤兔 於 2021-6-6 11:06 PM 發表

挑,對住上市公司呀、會計師呀就扮哂正義超人上身,對於政府就笠哂水
Grabowski坦言,財匯局的工作不是從宏觀層面去討論「什麼對香港來說是正確的(what's right for Hong Kong)」,並指這問題無法依靠某一界別來回答。他又表示,就查冊的爭論仍未完結(the game is not over),或許未來會有其他措施回應業界意見。

即係點?

之前好多人話佢攪到康宏DQ其實係俾面馬時亨幫佢做打手,我都唔信,但係見到呢段新聞,我就覺得佢地完完全全唔係為監管把關

之前懶係威係勢,又將軍冠華康宏德勤咁,查冊個建議就跪低

引用:
原帖由 人中呂布馬赤兔 於 2021-6-6 11:06 PM 發表

cia 會唔會插拜登?

引用:
原帖由 鬼屋珍 於 2021-6-7 01:38 PM 發表

之前懶係威係勢,又將軍冠華康宏德勤咁,查冊個建議就跪低
今次份報告講到d核數師咁癈,係咪可以交比特朗普等佢決定美國基金可唔可以投資港股? 🙏🏻

happy!港完

引用:
原帖由 經驗老散 於 2021-6-6 11:34 PM 發表

Grabowski坦言,財匯局的工作不是從宏觀層面去討論「什麼對香港來說是正確的(what's right for Hong Kong)」,並指這問題無法依靠某一界別來回答。他又表示,就查冊的爭論仍未完結(the game is not over),或許未來會有其他措施回應業界意見。

即係點?
我覺得就係帶緊你遊花園

引用:
原帖由 freecash 於 2021-6-7 01:53 PM 發表

happy!港完
財匯局食西

引用:
原帖由 WongChiaJung 於 2021-6-6 11:43 PM 發表

之前好多人話佢攪到康宏DQ其實係俾面馬時亨幫佢做打手,我都唔信,但係見到呢段新聞,我就覺得佢地完完全全唔係為監管把關
咁康宏咁多年都攪唔掂,除牌都係自己攞嚟

引用:
原帖由 Jennywong1980 於 2021-6-7 06:44 PM 發表

咁康宏咁多年都攪唔掂,除牌都係自己攞嚟
又唔可以咁講嘅

引用:
原帖由 鬼屋珍 於 2021-6-7 07:03 PM 發表

又唔可以咁講嘅
事實就係咁

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]