• 瀏覽: 2,302
  • 回覆: 11
  • 追帖: 2
本身係1.25 +H , 3M loan,8月到期
今日問如果續,無回增。除非改1.5 +H。
各位ching都有咁既情況?
thx

熱賣及精選
我已經到2年期,問過H+1.5 , 冇回贈,仲要收1000手續費(職員話可以問下有冇得唔收喎),我問佢新客優惠咁多,舊客個PLAN反而咁差,有冇得申請H+1.3 , 佢話冇,仲話唔想浪費我時間,仲好串咁叫我唔好入紙申請,我決定轉其他行.而家申請中.

起來!不願做奴隸的人們!
  把我們的血肉筑成我們新的長城﹔
  中華民族到了最危險的時候,
  每個人被迫著發出最后的吼聲。
  起來!起來!起來!
  我們萬眾一心,冒著敵人的炮火,前進!
  冒著敵人的炮火,前進!前進!前進!進!
轉按la, 續什麼,多餘

續約不嬲都冇,除非係加按冇風險,否則都係轉會

引用:
原帖由 bonebone2046 於 2021-6-1 04:37 PM 發表

thx
正確講法係就過罰息期
本身如果係同銀行簽樓按時係分30年還的話
同銀行的合約會係30年合約

引用:
原帖由 bonebone2046 於 2021-6-1 04:37 PM 發表

thx
改 1.5+H , 回幾多?

引用:

thx
冇so, 你轉按都係H+1.5, 3M loan 可能得 0.5回贈,無謂做

keep 返h +1.25 好過

幾個月前佢同我講無減息嘅空間然之後就收咗線。
我已經轉咗去第二間。佢都唔想做你生意。
而家雖然d息高咗少少但係我吐左舊錢出離可以做其他嘢。

得果3球loan, 出到去都R唔到啲咩,多一事不如少一事

引用:

thx
樓主可以出去下,,應該問完都不會轉按。出面大部份銀行做緊 1.35 + H & 1%現金回贈,要計下數回贈有冇着數。

http://edwardchankk.blogspot.com/
我見細行offer H+1.3% rebate 1.55% 罰息期3yrs

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]