• 瀏覽: 8,477
  • 回覆: 59
  • 追帖: 5
競價倒升

熱賣及精選
引用:
原帖由 ff2456 於 2021-5-31 02:29 PM 發表

年年收息6-7厘……👍
買咗唔理佢,我買了十年,3.1買,收息收咗1.5元……成本價1.6元。
現時的經濟環境
加上比虛擬銀行及微信支付寶搶生意
將來能否保持高息成問題

引用:
原帖由 風和日麗小白兔 於 2021-5-31 03:16 PM 發表

其實3988係炒平穩必賺概念,好過定存收息好多,最啱退休人仕。如果唔貪心,每年收息六至七厘,真正安心出行,可揸二十年。
舊經濟股輸了大環境

引用:
原帖由 曲明 於 2021-5-31 01:56 PM 發表

去番$2.6,我會入
有機會的,等多三五七年再來一個循環,等你低位比你買啦

引用:
原帖由 auceo 於 2021-5-31 07:07 PM 發表

現時的經濟環境
加上比虛擬銀行及微信支付寶搶生意
將來能否保持高息成問題
所以上面開始監管
之前螞蟻上市受阻  就係因為科技股及巨企想染指金融業  但係又唔受金融條例限制
於是中央出手  結果螞蟻由一隻生金蛋嘅雞打回原形  市價縮咗好多  變成毫無投資價值
同樣嘅手段將會用喺其他科網股及非官方支付平台

引用:
原帖由 kalok2007 於 2021-5-31 01:09 PM 發表

港股正垃圾
係支那股正垃圾

無耐性玩咩3988啦

宇宙股 當然要升到上太空啦

引用:
原帖由 風和日麗小白兔 於 2021-5-31 03:16 PM 發表

其實3988係炒平穩必賺概念,好過定存收息好多,最啱退休人仕。如果唔貪心,每年收息六至七厘,真正安心出行,可揸二十年。
之後好多人又話咩賺息蝕價,輸時間值
價值股有價值股玩法,想輸得快,嬴得快邊會玩3988

引用:
原帖由 籠中怪海鮮 於 2021-5-31 09:55 PM 發表

係支那股正垃圾
即係你雙親正垃圾

咁多支陰joke 對落黎衝入去玩?

TBB 特色
1) FANS 永遠向前看 ,所有講過大台 負面的都是'x手
2) 三寶: 口水餓底查案劇,  律C 高智劇,  N角戀磚業劇
3) 大導3招:  人格分裂,  餓底,   留尾 (又可拍多輯)
4) 編劇template: 尾5集含包散
引用:
原帖由 樊三少 於 2021-5-31 01:28 PM 發表

我買左
佢講到咁 就真係要諗吓 買返d

鍾意1288多D

派完息跌下好正常
把握加貨時機

引用:
原帖由 吳山高 於 2021-5-31 01:05 PM 發表

今日又吾知跌d乜,升市又冇佢份,跌就跌得多果人
3968又點睇

開始數著妳我認識了多少個日子,卻忘了,我讓妳過了多少苦日子。

開始說著自己愛妳有多深愛妳有幾分,卻忽略了,曾經傷妳有多重。

開始看著恰如我給妳的承諾,一則則在眼前跳動著,其實,我狠狠記住,沒忘過。 我們還沒有開始,但是,妳早就已經給了我,滿滿的回憶。
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]