• 瀏覽: 328,825
  • 回覆: 3,843
  • 追帖: 261
9up當秘笈

熱賣及精選
引用:
原帖由 路路通 於 2021-5-22 05:41 PM 發表

9up當秘笈
每個人投資都有方向,我所睇嘅就係這個方向,,唔通見升講升見跌講跌咩?咁咪同財經新聞或財演一樣,,,

牛兄點睇700?

引用:
原帖由 籠中人 於 2021-5-22 05:53 PM 發表

牛兄點睇700?
700之前炒高,加上用氣氛唱好科技股新經濟股,睇呢係引散戶接後洗盤,玩吓散戶我睇要消化吓,

引用:
原帖由 巨牛3 於 2021-5-22 05:30 PM 發表

用建行張圖講講,,月圖低點出現主力吸貨,即近乎見底,,,月圖出現週期頂出現主力出貨,建行後市多數跌,,看看這圖
謝謝牛兄

引用:
原帖由 巨牛3 於 2021-5-22 05:59 PM 發表

700之前炒高,加上用氣氛唱好科技股新經濟股,睇呢係引散戶接後洗盤,玩吓散戶我睇要消化吓,
因為我有隻$550收回價的牛仔,怕被殺

支持牛兄

引用:
原帖由 巨牛3 於 2021-5-22 02:11 PM 發表

同上年尾睇法冇變,只要避開回調就能再向上破浪.. 這樣睇法月圖低點而在去年出咗,只係找出月圖高點離場就可以,
掂,總之你話仲有一浪破頂就得,買咩股賺錢就睇自己好唔好彩

唔。。。。。如果唔跌,一定升,對嗎?

引用:
原帖由 巨牛3 於 2021-5-22 05:49 PM 發表

每個人投資都有方向,我所睇嘅就係這個方向,,唔通見升講升見跌講跌咩?咁咪同財經新聞或財演一樣,,,
嚟緊經濟復甦,美國政府唔派錢嗰邊肯定暴動,根本冇能力收水,大市升少啲都當輸啦,仲話跌

我淨係想知黎緊買熊定牛

引用:
原帖由 路路通 於 2021-5-22 06:37 PM 發表

嚟緊經濟復甦,美國政府唔派錢嗰邊肯定暴動,根本冇能力收水,大市升少啲都當輸啦,仲話跌
週期低點在上年3月出咗,我帖頭講咗找出週期性,牛市頂,走人短線調整係講今年高點回調幾多支月足後出升勢

引用:
原帖由 揚州炒旦 於 2021-5-22 06:54 PM 發表

我淨係想知黎緊買熊定牛
不買賣牛熊

恆指今個星期走勢, 仍然只能作為小圓頂下跌浪的反彈浪中, 除非, 下週恆指能升破及企穩28800點 (連續3日收市計)及有大成交配合下 (最少1800億或以上), 否則,未能打破下降軌的走勢。

反而恆指科指似在觸底向上中, 因過去一星期已見不少科技板塊股份上升了20% ~ 30%, 這個板塊似乎還在被資金不斷推向上, 短線投機不妨少注怡情,亦無不可。

好似6618, 1833,9618亦已觸底回升不少, 有些股份可能會被追落後都有可能, 例如241, 9988等等...。

除非大市能有所突破, 否則,暫定上落區間為27500 ~ 28900 左右上上落落。若下破27500的話, 就往下推移到27000左右, 上面阻力就改為28200點了。

引用:
原帖由 nicefrog 於 2021-5-22 07:06 PM 發表

恆指今個星期走勢, 仍然只能作為小圓頂下跌浪的反彈浪中, 除非, 下週恆指能升破及企穩28800點 (連續3日收市計)及有大成交配合下 (最少1800億或以上), 否則,未能打破下降軌的走勢。

反而恆指科指似在觸底向上中, 因過去一星期已見不少科技板塊股份上升了20% ~ 30%, 這個板塊似乎還在被資金不斷推向上, 短線投機不妨少注怡情,亦無不可。

好似6618, 1833,9618亦已觸底 ...
好有用嘅數據,,謝分享

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]