• 瀏覽: 3,745
  • 回覆: 70
  • 追帖: 6
啟德之前賣的項目雖然要賣超過2萬蚊呎
但大多一般定位只是優質住宅
首個真正用料和設計達到九龍站天璽級的有The Henley。但其實除了佢之外,未來仲有邊個啟德豪宅可以拍住九龍站呢!?

我數一數啦!
1)啟德1F1區 - 新地於2018年以全港最貴的住宅地價投得的啟德站上蓋項目,項目位於九龍東地標Airside和崇光百貨雙子塔中間。 新地副董事總經理雷霆曾表示"啟德地王可謂鶴立雞群,項目料有約三成單位可享海景,且接連港鐵站,是本港不可多得的地王,集團將打造成集團龍頭豪宅盤,與同系北角海璇、九龍站天璽,成為集團的豪宅鐵三角。"

2)跑道區4C3地皮 - 新地於2019年1月以112.6億元、每方呎樓面地價17,360元投得的啟德跑道區第4C區3號地皮,享維港景,為跑道區首幅百億元地王,獲批建8幢23層高分層商住大廈、1幢5層高分層住宅大廈,以及4幢2或3層高的洋房,住宅樓面涉62.5萬方呎,另設約3萬方呎非住宅樓面,總樓面約65.5萬方呎。新地表示會和對岸豪宅海旋對標,將成為維港新門廊地標性豪宅項目。

3)4C區2號跑道區維港海景住宅地皮
     由新世界,恆地,會德豐等超級財團於2019年以125.9億元奪得,每方呎樓面地價高達19,636元,創九龍東賣地呎價歷史新高。測量師估計落成後每呎至少賣4萬蚊。

熱賣及精選
引用:
原帖由 海邊笨拙的榴槤 於 2021-5-4 06:50 AM 發表

首個真正用料和設計達到九龍站天璽級的有The Henley。但其實除了佢之外,未來仲有邊個啟德豪宅可以拍住九龍站呢!?

我數一數啦!
1)啟德1F1區 - 新地於2018年以全港最貴的住宅地價投得的啟德站上蓋項目,項目位於九龍東地標Airside和崇光百貨雙子塔中間。 新地副董事總經理雷霆曾表示"啟德地王可謂鶴立雞群,項目料有約三 ...

引用:
原帖由 海邊笨拙的榴槤 於 2021-5-4 06:50 AM 發表

我數一數啦!
1)啟德1F1區 - 新地於2018年以全港最貴的住宅地價投得的啟德站上蓋項目,項目位於九龍東地標Airside和崇光百貨雙子塔中間。 新地副董事總經理雷霆曾表示"啟德地王可謂鶴立雞群,項目料有約三 ...
啟德真係好多 正項目
樓價會跟著配套和成熟程度拾級而上
go go go

引用:
原帖由 海邊笨拙的榴槤 於 2021-5-4 07:44 AM 發表

出J圖都出張新d阿
呢幅出過十幾次

咁做AA唔得架

引用:
原帖由 最緊要有米粉 於 2021-5-4 10:05 AM 發表

出J圖都出張新d阿
呢幅出過十幾次

咁做AA唔得架
https://finance.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=29871283

有嘢睇

引用:
原帖由 最緊要有米粉 於 2021-5-4 10:05 AM 發表

出J圖都出張新d阿
呢幅出過十幾次

咁做AA唔得架
原來你都咁支持我的post架!感謝!

引用:

出J圖都出張新d阿
呢幅出過十幾次

咁做AA唔得架
呢啲咁嘅3D圖,畀一千幾百就有張㗎喇喎,可以同現實完全唔同,有咩好J?

呢張都算極品
比例錯
光影錯
折射錯
三維錯

引用:
原帖由 江南懷舊的金童 於 2021-5-4 02:18 PM 發表

呢啲咁嘅3D圖,畀一千幾百就有張㗎喇喎,可以同現實完全唔同,有咩好J?
自己去現瑒影都懶
都唔知係地產AA定殯儀AA

引用:
原帖由 最緊要有米粉 於 2021-5-4 02:26 PM 發表

自己去現瑒影都懶
都唔知係地產AA定殯儀AA
都影唔返之前咁樣,唔通自貼證據話自己又老作咩?

引用:
原帖由 海邊笨拙的榴槤 於 2021-5-4 01:42 PM 發表

原來你都咁支持我的post架!感謝!
俾人笑緊都唔知

引用:
原帖由 你好我好大家好 於 2021-5-4 03:37 PM 發表

俾人笑緊都唔知
同廢樓奴一樣,成日都話人係支持佢,佢開心就好啦!

引用:
原帖由 你好我好大家好 於 2021-5-4 03:37 PM 發表

俾人笑緊都唔知
窮酸

收得1400票,似乎難賣超過一半🧐

引用:
原帖由 海邊笨拙的榴槤 於 2021-5-4 04:45 PM 發表

窮酸

引用:
原帖由 CT0 於 2021-5-4 05:24 PM 發表

收得1400票,似乎難賣超過一半🧐
最貴的單位肯定銷情最好
1房反而性價比低

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]