• 瀏覽: 17,882
  • 回覆: 91
  • 追帖: 4
卜街了!
今日經香港中銀網上理財的中銀快匯,匯左畢錢到大陸自己同名戶口。點知過左陣check大陸戶口時見到錢到左,但被凍結了。。。。
如果匯款用途唔可以係還房貸,咁畢錢可以點匯??
大家點解決?焗用地下錢莊?
仲有凍結左畢錢點先可解凍?

熱賣及精選
引用:
原帖由 tsekamlok 於 2021-4-26 07:23 PM 發表

卜街了!
今日經香港中銀網上理財的中銀快匯,匯左畢錢到大陸自己同名戶口。點知過左陣check大陸戶口時見到錢到左,但被凍結了。。。。
用大陸中銀供?

引用:
原帖由 tsekamlok 於 2021-4-26 07:23 PM 發表

卜街了!
https://finance.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=29511302

引用:
原帖由 fkylai 於 2021-4-26 08:07 PM 發表

用大陸中銀供?
不是,用建行

我係經 V+,貴啲但安心!

試下轉去支付寶或微信。
我上一次由香港中銀滙款到大陸中銀,見到有記錄但戶口沒有出現。後來問銀行,被告之只可用於支付寶或微信

引用:
原帖由 Jordantp 於 2021-4-26 09:26 PM 發表

我係經 V+,貴啲但安心!
款項用黎買樓? V+ 係點攪?

引用:

卜街了!
匯款多少錢凍結?

自己寄自己都會封戶口,正卜街,這樣搞共黨政策太可怕了,淋鄭成日又叫人北上,如何是好?

引用:
原帖由 hoyh 於 2021-4-26 11:04 PM 發表

款項用黎買樓? V+ 係點攪?
佢哋唔係真匯款,你比港紙佢哋用嚟香港出糧,另外直接喺內地公司打款去發展商

引用:
原帖由 tsekamlok 於 2021-4-26 08:40 PM 發表

不是,用建行
用途=購物/家用/傢俬?

個戶口只可以用黎供款?應該無咁既戶口,點知你匯筆錢上去供樓?

我剛凍結足一年了,還沒有解凍跡象

在不知的情況下突然被凍結,一年還沒有解凍.

去問找換店,佢地話最近好多人比封戶,介紹另一款經銀聯走,收50 手術費

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]