• 瀏覽: 3,865
  • 回覆: 17
  • 追帖: 1
有人買嗎?

熱賣及精選
引用:
原帖由 swws1207 於 2021-4-24 03:30 PM 發表

有人買嗎?
5年 600-800% return

10年時間

引用:
原帖由 肥輝仔 於 2021-4-24 08:26 PM 發表

10年時間
低位入可以快 d?

引用:
原帖由 swws1207 於 2021-4-24 08:53 PM 發表

低位入可以快 d?
<100 分 5次入

我有ARKG。其實ARK系列已經見咗底,仲反彈咗少少。如果真係鍾情破壞性創新,而家已經可以分注買入。

引用:
原帖由 gundamsand 於 2021-5-3 02:27 PM 發表

我有ARKG。其實ARK系列已經見咗底,仲反彈咗少少。如果真係鍾情破壞性創新,而家已經可以分注買入。
你幾時入?幾多貨?想大手入怕美股大跌啫

引用:
原帖由 swws1207 於 2021-5-3 02:28 PM 發表

你幾時入?幾多貨?想大手入怕美股大跌啫
只買咗少少,均價$97.85,100股。而且買得ARK系列都係睇長線,短期唔係考慮因素啩。仲有,美國四月又放水咁勁,M1增加咗400%,啲錢總要搵地方停泊,我唔覺美股短期會有大跌風險,最多只會有啲調整。

引用:
原帖由 gundamsand 於 2021-5-3 02:57 PM 發表

只買咗少少,均價$97.85,100股。而且買得ARK系列都係睇長線,短期唔係考慮因素啩。仲有,美國四月又放水咁勁,M1增加咗400%,啲錢總要搵地方停泊,我唔覺美股短期會有大跌風險,最多只會有啲調整。
上年溶斷你有無入貨?I can say US stock is record high now.. I will start to buy 1m arkk 0.2m arkg 0.6m qqq and 0.2 m vug if dow Jones is<25000

引用:
原帖由 swws1207 於 2021-5-3 03:01 PM 發表

上年溶斷你有無入貨?I can say US stock is record high now.. I will start to buy 1m arkk 0.2m arkg 0.6m qqq and 0.2 m vug if dow Jones is<25000
咁你可以等道指跌,但我覺得好難跌到咁低了……坊間所謂嘅美股太高,其實已經講咗幾年,但指數依然係不斷破頂。加上四月放水實在放得太過份,真係好難跌落去,除非發生系統性問題。

引用:
原帖由 swws1207 於 2021-4-24 03:30 PM 發表

有人買嗎?
唔跌都偸笑喇,仲想升,今年買既好多人都要蝕錢,包括我,之後我先開始研究,覺得好大問題,點解etf既波幅會咁大,佢買既好多中概股,同特拉斯,因為上年大升,所以ark系列先大升.今年中概股大跌arkk一樣大跌,o甘就唔係代表佢真係甘神,只係佢好彩.現在道指同標普係創新高既情況下,隻arkk今年-10幾,%如果道指同納指回調10%,你覺得arkk會點?唔通會升咩,有貨趁反彈好走喇,上星期可以係道指創高既情況下由121跌到低位106幾,真係唔簡單

引用:
原帖由 始作桶者 於 2021-5-9 05:26 PM 發表

唔跌都偸笑喇,仲想升,今年買既好多人都要蝕錢,包括我,之後我先開始研究,覺得好大問題,點解etf既波幅會咁大,佢買既好多中概股,同特拉斯,因為上年大升,所以ark系列先大升.今年中概股大跌arkk一樣大跌,o甘就唔係代表佢真係甘神,只係佢好彩.現在道指同標普係創新高既情況下,隻arkk今年-10幾,%如果道指同納指回調10%,你覺得arkk會點?唔通會升咩,有貨趁反彈好走喇,上星期可以係道指創 ...
你幾錢入?low quality investors made mistake to invest after stocks/etf performed well... I will just invest arkk below 100,/80/60/50

引用:
原帖由 始作桶者 於 2021-5-9 05:26 PM 發表

唔跌都偸笑喇,仲想升,今年買既好多人都要蝕錢,包括我,之後我先開始研究,覺得好大問題,點解etf既波幅會咁大,佢買既好多中概股,同特拉斯,因為上年大升,所以ark系列先大升.今年中概股大跌arkk一樣大跌,o甘就唔係代表佢真係甘神,只係佢好彩.現在道指同標普係創新高既情況下,隻arkk今年-10幾,%如果道指同納指回調10%,你覺得arkk會點?唔通會升咩,有貨趁反彈好走喇,上星期可以係道指創 ...
你 arkk 150 入一定有排蝕住等,100 以下分 3-5注入好 d

引用:
原帖由 swws1207 於 2021-5-9 05:27 PM 發表

你幾錢入?low quality investors made mistake to invest after stocks/etf performed well... I will just invest arkk below 100,/80/60/50
Arkg試過天價112幾入。最後蝕住走。反醒後。知道買佢根本就係好高風險。立誓一定要係佢身上賺回。之後轉賣期權。每個星期都會賣putarkk

附件

Screenshot_20210509-172818.jpg(55.88 KB)

2021-5-9 05:31 PM

引用:

Arkk今年高位跌近30%,thats why ard 80, drop 50%, is good for real investors

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]