• 瀏覽: 4,740
  • 回覆: 58
  • 追帖: 1
以上都係唔同區嘅核心大型屋苑,
亦都係從大家討論最多嘅屋苑之中選出黎。

目前作最後投票,4月30號結票
最後計完我會宣布結果~

請大家留言投1-2票(最多兩票)
投票準則大家自行決定
例如:潛力、地段、環境、品流複唔複雜
但主要都要圍繞「中產」角度思考

「太古城」、「日出康城」、「四小龍」、「以圓方商場為中心屋苑」
4選一:
除左投票,可以講埋原因比大家理性討論🤝

選出「本年度最強中產屋苑」!開始!

我先,我一定係投圓方、康城。

熱賣及精選
@重要聲明ABC @望見巨乳P圖 @巴士深情的獅

各位師兄投下寶貴一票,分享自己嘅睇法🤝

引用:
原帖由 我沒有說謊2 於 2021-4-22 19:43 發表

最後計完我會宣布結果~

投票準則大家自行決定

「太古城」、「日出康城」、「四小龍」、「以圓方商場為中心屋苑」
4選一:

選出「本年度最強中產屋 ...
為什麼無奧運
(至小高級過其他3個
9龍站除外)
寶翠園應該9龍站相近

引用:
原帖由 CKL28 於 2021-4-22 07:48 PM 發表

為什麼無奧運
(至小高級過其他3個
9龍站除外)
寶翠園應該9龍站相近
唔係講高唔高級,係講最多中產關注同討論嘅4個中產屋苑
我仲逐個屋苑喺香討搜尋,搵出最多人討論果4個
亦都問過幾個AA意見,
先選出4個
師兄投票👍

「康城」

「隨著LOHAS康城已經分階段開幕,多元化的商舖組合,全方位照顧居民日常生活所需,令區內配套更趨完善!加上將軍澳跨灣連接路、將軍澳藍田隧道等多項基建即將落成,預期全面通車後,往來多區的車程都可大大縮短。還有康城既全私樓環境、就更加顯得有中產格調。」

都唔係apple to apple 比,圓方和四小相差起碼3級

引用:
原帖由 重要聲明ABC 於 2021-4-22 08:21 PM 發表

「康城」

「隨著LOHAS康城已經分階段開幕,多元化的商舖組合,全方位照顧居民日常生活所需,令區內配套更趨完善!加上將軍澳跨灣連接路、將軍澳藍田隧道等多項基建即將落成,預期全面通車後,往來多區的車程都可大大縮短。還有康城既全私樓環境、就更加顯得有中產格調。」
暫時康城領先👍

引用:
原帖由 我沒有說謊2 於 2021-4-22 07:43 PM 發表

最後計完我會宣布結果~

投票準則大家自行決定

4選一:

選出「本年度最強中產屋 ...
我覺得唔要4小轉將南好D,因為4小唔入流

奧運和康城

引用:
原帖由 明日冰凍的樓奴 於 2021-4-22 09:56 PM 發表

我覺得唔要4小轉將南好D,因為4小唔入流
4小都叫曾經輝煌
將南同康城太近,康城又熱門好多,先選左康城

師兄點投?🤝

引用:
原帖由 第三期 於 2021-4-22 10:34 PM 發表

奧運和康城
暫時康城領先好多🤦‍♀️

引用:
原帖由 冬眠永恆的豬豬 於 2021-4-22 08:47 PM 發表

都唔係apple to apple 比,圓方和四小相差起碼3級
性價比都係條件之一
兩個地方都係中產嘅目標
睇下中產們鍾意抵玩啲定住得豪氣啲
所以先有呢個4選1比賽出現
我知道4個屋苑都唔同層次
但肯定嘅係4個都係近年比較熱討嘅中產選擇
所以我先話自己鍾意就可以投👍

凱堤

引用:
原帖由 我沒有說謊2 於 2021-4-22 10:58 PM 發表

4小都叫曾經輝煌
將南同康城太近,康城又熱門好多,先選左康城

師兄點投?🤝
咁康城

引用:
原帖由 jon_jon 於 2021-4-22 11:04 PM 發表

凱堤
唔夠熱門喎師兄
只能4選1🤝

提示:支持鍵盤翻頁左 右