• 瀏覽: 3,263
  • 回覆: 44
  • 追帖: 2
最低層,樓望樓,6年先賺66%,平均一年65萬幾,咁失禮,好心佢就咪報啦!

2015年當年發展商長實以「上車價買3房」形容日出康城緻藍天首張價單單位,有買家當年成功以597萬買日出康城3房,相隔多年,今時今日賣樓大賺393萬元。

中原地產將軍澳都會駅分行高級分區營業董事柯勇表示,中原最新促成1宗日出康城3A期緻藍天交投,單位為5座低層LD室,實用面積688平方呎,三房套房間隔,另設儲物房,單位座向東南方,享內園景,議價後以990萬元成交,折合實用呎價14390元。新買家議價後感造價合理,又可承造較高成數按揭,考慮片刻即決定入市。據了解,原業主於2015年5月以597萬元買入單位,持貨近6年,現沽貨賬面獲利393萬元離場,單位升值66%。

https://ps.hket.com/article/2938626?r=cpstni

熱賣及精選
唯一間千萬樓下

引用:
原帖由 仲夏清涼的牛 於 2021-4-22 09:04 PM 發表

唯一間千萬樓下
你啱,尺數最細,景觀最差,樓層最低,將軍澳極小數一千萬起跳屋苑

所以話,長實就算幾多人唔鍾意都好,至少佢地價錢唔會賺到盡,好多人靠佢發達。

第三期緻藍天係抵住

引用:
原帖由 WalterWhite 於 2021-4-22 09:28 PM 發表

所以話,長實就算幾多人唔鍾意都好,至少佢地價錢唔會賺到盡,好多人靠佢發達。
仲好均真添,當年賣緻藍天開左幾十個現場單位俾人睇,乜方向,乜高低景,都可以睇得清清楚楚。

引用:
原帖由 amypat 於 2021-4-23 12:22 AM 發表

仲好均真添,當年賣緻藍天開左幾十個現場單位俾人睇,乜方向,乜高低景,都可以睇得清清楚楚。
仲係短期樓花

當時D傻人仲以為誠哥呃佢

三期出名料差,入伙幾年已經周圍搭晒棚架。

引用:
原帖由 ch_montrose 於 2021-4-23 08:11 AM 發表

用料差就真係唔認同,周圍搭晒棚都唔認同,個個新盤都有問題,差在喺咪將佢放大嚟睇

引用:
原帖由 ch_montrose 於 2021-4-23 08:11 AM 發表

係咩,唔覺喎,淨係知3期出名窗台大,長實大平賣。舊則按新例賣,窗台收唔到客錢。

引用:
原帖由 仲夏清涼的牛 於 2021-4-23 07:47 AM 發表

當時D傻人仲以為誠哥呃佢
好彩佢地唔信咋,信埋或者我都無份抽得中,開賣果日已經咁鬼爆咯,我係現場真係玩足成日。依家後悔揀樓時無揀多一個,4百萬彩金就咁無左。

引用:
原帖由 macauchanchan 於 2021-4-23 08:24 AM 發表

用料差就真係唔認同,周圍搭晒棚都唔認同,個個新盤都有問題,差在喺咪將佢放大嚟睇
如果我有貨又或住喺嗰度,我都會好似你咁唔認同架。最好將問題盡量縮小

引用:
原帖由 amypat 於 2021-4-23 08:36 AM 發表

係咩,唔覺喎,淨係知3期出名窗台大,長實大平賣。舊則按新例賣,窗台收唔到客錢。
露台要拆開兩個你唔講,你都幾好笑

引用:
原帖由 ch_montrose 於 2021-4-23 09:20 AM 發表

露台要拆開兩個你唔講,你都幾好笑
手工差D,我認同。住幾年大裝抵返啦。雙露台對我黎講係好野,一個種花一個曬衫

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]