• 瀏覽: 1,981
  • 回覆: 28
  • 追帖: 1
本人住貝沙灣,
雖然同圓方、康城一樣係全私樓地段,
周圍少好多低質素嘅公屋住戶。
但最近發現好多JoJo(租租)都好低質素,加上層樓唔係屬於佢地,佢地就唔會珍惜、愛護。
(當然,任何地方都有高、低質素嘅人,包括公屋同私樓,但比例上有絕對嘅分別)
有教養嘅人口比例一定係業主>JoJo>公屋戶

所以我想換地方住了,就算得個別低質人我都開始頂唔順🤦‍♀️
我想搵一個質素教養最好嘅屋苑住⋯所以全私樓地段係唔夠⋯

想請教各位師兄,有冇指定屋苑係最少租租?大部分都係業主?(除左山頂)

求教🙏

熱賣及精選
the mayfair, albany, 嘉慧園, 全部都係名人業主 可以凸顯出你師兄嘅身份😎

多租租地方的確係零舍污糟 冇教養又鍾意扮有錢

引用:
原帖由 我沒有說謊2 於 2021-4-20 16:59 發表

本人住貝沙灣,
但最近發現好多JoJo(租租)都好低質素,加上層樓唔係屬於佢地,佢地就唔會珍惜、愛護。
(當然,任何地方都有高、低質素嘅人,包括公屋同私樓,但比例上有絕對嘅分別)

我想搵一個質素教養最好嘅屋苑住⋯所以全私樓地段 ...
寶翠園都好多租租
不見得質素低過貝沙灣

引用:
原帖由 我沒有說謊2 於 2021-4-20 04:59 PM 發表

本人住貝沙灣,

你咁樣講其實好啱
即係公屋同居屋分別
間隔大致相同
但買既人會珍惜 會有感情
租既就真係⋯⋯公屋環境 大堂 電梯⋯⋯恐怖

引用:
原帖由 望見巨乳P圖 於 2021-4-20 05:18 PM 發表

the mayfair, albany, 嘉慧園, 全部都係名人業主 可以凸顯出你師兄嘅身份😎
多唔多JoJo?
我呢邊算高檔,但都好多JoJo🤦‍♀️

引用:
原帖由 望見巨乳P圖 於 2021-4-20 05:19 PM 發表

多租租地方的確係零舍污糟 冇教養又鍾意扮有錢
認同

引用:
原帖由 初心仍在 於 2021-4-20 06:13 PM 發表

你咁樣講其實好啱
即係公屋同居屋分別
間隔大致相同
但買既人會珍惜 會有感情
租既就真係⋯⋯公屋環境 大堂 電梯⋯⋯恐怖
冇錯
JoJo平時比業主欺壓,又點會珍惜佢地嘅地方

引用:
原帖由 我沒有說謊2 於 2021-4-20 04:59 PM 發表

本人住貝沙灣,

去西貢山邊買塊地自起屋包你見唔到JOJO

引用:
原帖由 我沒有說謊2 於 2021-4-20 08:11 PM 發表

多唔多JoJo?
我呢邊算高檔,但都好多JoJo🤦‍♀️
業主非富則貴財力雄厚, 就算丟空去, 都唔會租畀啲低等jojo

引用:
原帖由 我沒有說謊2 於 2021-4-20 08:14 PM 發表

冇錯
JoJo心理不平衡 成日都想搞破壞

引用:
原帖由 我沒有說謊2 於 2021-4-20 08:14 PM 發表

冇錯
冇辦法 唯有以租養樓 升值補返曬

我租緊比人d樓 租客好好 有d一次交一年租金,有d 寫定1年期票比我 入曬又再寄比我

引用:
原帖由 望見巨乳P圖 於 2021-4-20 08:49 PM 發表

業主非富則貴財力雄厚, 就算丟空去, 都唔會租畀啲低等jojo
咁就真係聖地!
眼見班JoJo真係好似《JoJo奇妙歷險》啲人物咁,個個奇形怪狀⋯
(師兄未睇過可以Google一下😜幾好睇)

提示:支持鍵盤翻頁左 右