• 瀏覽: 4,146
  • 回覆: 48
  • 追帖: 1
https://ps.hket.com/article/2936538?r=cpstni
九龍區個別屋苑成交價理想,世紀21富山地產聯席董事劉倩彤表示,該行新近錄得牛池灣峻弦成交,單位為6座中層E室,實用面積713平方呎,3房(1套) 2廳間隔,座向東北,外望山景,單位原開價1,160萬元,大減105萬元,減幅9.1%,最終以1,055萬元易手,實用面積呎價14,797元。

據了解,原業主於2013年購入上述單位,當時作價742萬元,持貨8年至今轉售,帳面獲利313萬元,單位期內升值42%。

熱賣及精選
乜都無都過千

啟德兩房 400零尺 開放式廚房 1000-1200萬, 近區新地樓3房套1055萬,一個字 抵

再8年後會唔會1000萬
留番D俾下手食啦

鑽石山

引用:
原帖由 仲夏清涼的牛 於 2021-4-20 03:45 PM 發表

乜都無都過千
市區 新地 三房套 大型會所 ,一比較就知抵

引用:
原帖由 不基委屈的P圖 於 2021-4-20 03:45 PM 發表

啟德兩房 400零尺 開放式廚房 1000-1200萬, 近區新地樓3房套1055萬,一個字 抵
有幾平呀?近期成交差不多
我開2千萬減50%1千萬賣比你又好平咩??

附件

Screenshot_20210420_161150.jpg(324.81 KB)

2021-4-20 04:13 PM

引用:
原帖由 netbies 於 2021-4-20 04:10 PM 發表

有幾平呀?近期成交差不多
我開2千萬減50%1千萬賣比你又好平咩??
位置上係一般,只係 始終市區,兩房價錢買到三房套

引用:
原帖由 不基委屈的P圖 於 2021-4-20 04:16 PM 發表

位置上係一般,只係 始終市區,兩房價錢買到三房套
自住唔介意位置都可以
但將來甩不容易,投資的話真係麻麻地

又話龍市?
炒過龍?

引用:
原帖由 不基委屈的P圖 於 2021-4-20 03:44 PM 發表

https://ps.hket.com/article/2936538?r=cpstni
九龍區個別屋苑成交價理想,世紀21富山地產聯席董事劉倩彤表示,該行新近錄得牛池灣峻弦成交,單位為6座中層E室,實用面積713平方呎,3房(1套) 2廳間隔,座向東北,外望山景,單位原開價1,160萬元,大減105萬元,減幅9.1%,最終以1,055萬元易手,實用面積呎價14,797元。

據了解,原業主於20 ...
AA好多時講劈價其實係吸引潛在買家去睇樓希望再做生意,真正揾到荀盤其實唔易,有的話AA或AA朋友,熟客仔都食左先點會留出街,係傻仔淡淡先信劈價盤,要劈黑暴肺炎早都劈左等到而家等錢救命都死左啦

大幅減價105萬

引用:
原帖由 jon_jon 於 2021-4-20 03:46 PM 發表

再8年後會唔會1000萬
留番D俾下手食啦
而家最保守估計一年升8% 。8年後都1900-2000 萬了。

13年入,升42% 真心少左D。。。不過如果full pay有租收加升值,供就麻麻地要計數啦,可能眼光好D買股票都唔止呢個數。。。

引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 2021-4-20 04:27 PM 發表

大幅減價105萬
係呀劈到出血,過多幾個劈到見骨添呀

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]