• 瀏覽: 22,498
  • 回覆: 170
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 初心仍在 於 2021-4-20 15:18 發表

您估估個個都是h+1.3%

熱賣及精選
引用:
原帖由 初心仍在 於 2021-4-20 16:55 發表

唔減就轉按啦
仲要加按 再買實物資產 ⋯⋯
咁平息 都唔借多d
買樓、買黃金、買收息股⋯⋯
平錢要盡借……
您估買實物資產一定羊
隨時朱到溫

引用:
原帖由 初心仍在 於 2021-4-20 16:25 發表

低處未算低 全球QE
銀行放水 物業估價 全面提升
放寬審查 自僱人士或 靠佣金花紅收入人士
同公務員睇齊
人工無大幅增長
層樓升幾倍都是得"看"字

借50%似下
一早巳經可以人工合法發水

條件閣下肯俾稅

引用:
原帖由 CKL28 於 2021-4-20 05:02 PM 發表

您估買實物資產一定羊
隨時朱到溫
買股票輸到盡就見唔少, 買資產輸到盡係呢1x年真係少見

引用:
原帖由 CKL28 於 2021-4-20 05:03 PM 發表

您話
借50%似下
條件閣下肯俾稅
建議買樓稅都冇 咁就唔好買了 相當危險呀

引用:
原帖由 CKL28 於 2021-4-20 05:03 PM 發表

人工無大幅增長
層樓升幾倍都是得"看"字

借50%似下

條件閣下肯俾稅
人工會滯後 過往歷史都係咁
要加人工去追樓價係好難

引用:
原帖由 初心仍在 於 20/4/2021 15:18 發表

我H+0.7, 咁即係幾多呀?

引用:
原帖由 pooh1971 於 2021-4-20 05:04 PM 發表

對呀 因為每隻股票都有莊睇住
舞高弄低 佢話事 咁多隻股票要揀中 其實都幾難下
樓就比較簡單  好難做市  香港地少人多 新香港人+外國華僑回流⋯⋯樓暫時都係比較穩陣

【分析料港元一個月拆息再跌空間不大               
本港銀行一個月拆息失守0.1厘,跌至0.09679厘,創近11年新低。華僑永亨銀行經濟師李若凡指,上月股市波動,新股熱潮因而減退、市場擔心內地收緊寬鬆政策,令內地投資者拋售港股,北水明顯減少加上香港貸款需求並不強勁港元仍未見太多出路,都令到拆息下跌

她預期,一個月拆息短期在現水平徘徊,但再跌空間不大,主要由於大型新股京東物流或在下月進行集資,要留意屆時的市場反應。她又提到,6月進行的半年結,以及上市公司在6至8月時需要以港元派息等,都會令資金有更多出路。

李若凡預期,港元需求偏軟,港匯較難升穿7.76水平,亦相信銀行體系總結餘在目前基礎上,不會進一步上升。】https://news.rthk.hk/rthk/ch/com ... m?spTabChangeable=0

引用:
原帖由 pooh1971 於 2021-4-20 05:04 PM 發表

上市公司 好多老仟股
為何上市?上市好處
集資
之後
1》老闆包青春無敵2、3、4、5奶 比個掛名助理 每月每人出糧$80000~200000 視乎相頭、模特兒名氣

2》全家日日出外大魚大肉  一定記得攞單

3》買車、入油 又攞單

4》旅行話工幹 又攞單

5》 豪華遊艇 報稱員工福利、 應酬客戶

6》利益轉移自己袋 好多方法(當然唔合法)

7》私人會所 名星仔、模特兒⋯⋯玩到唔玩  記得攞單 報應酬

⋯⋯⋯日日免費私家雞 、飲飽食醉 ⋯⋯最爽股東埋單

引用:
原帖由 初心仍在 於 2021-4-20 17:11 發表

對呀 因為每隻股票都有莊睇住
舞高弄低 佢話事 咁多隻股票要揀中 其實都幾難下
樓就比較簡單  好難做市  香港地少人多 新香港人+外國華僑回流⋯⋯樓暫時都係比較穩陣
樓市做野仲易過股市

引用:
原帖由 CKL28 於 2021-4-20 05:15 PM 發表

樓市做野仲易過股市
咁可唔可以同我做低佢
叫叫政府減印花稅 我想買多幾間
幫到手嘅 一定私人醒

引用:
原帖由 初心仍在 於 2021-4-20 17:17 發表

咁可唔可以同我做低佢
叫叫政府減印花稅 我想買多幾間
幫到手嘅 一定私人醒
印花稅一定無得減
不加巳經偷笑

引用:
原帖由 kokoko 於 2021-4-20 05:13 PM 發表

【分析料港元一個月拆息再跌空間不大               
本港銀行一個月拆息失守0.1厘,跌至0.09679厘,創近11年新低。華僑永亨銀行經濟師李若凡指,上月股市波動,新股熱潮因而減退、市場擔心內地收緊寬鬆政策,令內地投資者拋售港股,北水明顯減少,加上香港貸款需求並不強勁,港元仍未見太多出路,都令到拆息下跌。

她預期,一個月拆息短期在現水平徘徊,但再跌空間不大,主要由於大型新股 ...
呢啲分析 屯門d師奶都叻過佢地

引用:
原帖由 CKL28 於 2021-4-20 05:18 PM 發表

印花稅一定無得減
不加巳經偷笑
咁我豪比佢 你幫我鋤件平市價 40%貨比我
唔洗睇樓 即入 有幾多買幾多 係真劈40%喎
我私人有醒

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]