• 瀏覽: 13,912
  • 回覆: 111
車位?
股票?
基本?
儲蓄?
利率成本約2.2-2.3%

熱賣及精選
買樓逹成一生二,三宅..... 自住,收租..... 
始終所有投資係樓長遠升..... 因通脹/貨幣貶值/港樓有限/銀紙無限印/樓更大槓桿借錢等等

各國QE無限印銀紙令貨幣持續貶值而令物業升值!
樓供應有限,越遲買越高價
如有100萬過幾年貶值30>50%>直到永遠
十年前樓100萬>升60>100>140%>直到永遠
租樓蝕租替業主供樓!買樓抗通脹/貶值及儲錢
儲蓄保

引用:
原帖由 omega2000 於 2021-4-20 10:06 AM 發表

買樓逹成一生二,三宅..... 自住,收租..... 
始終所有投資係樓長遠升..... 因通脹/貨幣貶值/港樓有限/銀紙無限印/樓更大槓桿借錢等等
但怕多人移民同地2047地租問題

引用:
原帖由 jon_jon 於 2021-4-20 10:08 AM 發表

儲蓄保
師兄唔係講真掛

引用:
原帖由 morningbirdd 於 2021-4-20 10:31 AM 發表

師兄唔係講真掛
股票都有機會輸
拎一部分當高息定期安安全全有4-5%

引用:
原帖由 morningbirdd 於 2021-4-20 10:30 AM 發表

但怕多人移民同地2047地租問題
不如怕老美挑釁,台海開戰.....

隨緣而吃,隨心而行,隨遇而安,享受平凡生活的樂趣.....
All in 小米

引用:
原帖由 西爺扮鬼扮馬 於 2021-4-20 10:34 AM 發表

不如怕老美挑釁,台海開戰.....
120萬整間500萬左右的2手舊樓出租?

引用:
原帖由 morningbirdd 於 2021-4-20 10:38 AM 發表

120萬整間500萬左右的2手舊樓出租?
加按再加按,諗起有個AA話佢97時有過億物業,但到03年就.....

引用:
原帖由 西爺扮鬼扮馬 於 2021-4-20 10:41 AM 發表

加按再加按,諗起有個AA話佢97時有過億物業,但到03年就.....
炒樓唔包生仔

引用:
原帖由 jon_jon 於 2021-4-20 10:42 AM 發表

炒樓唔包生仔
風險愈高,回報愈大.....

引用:
原帖由 西爺扮鬼扮馬 於 2021-4-20 10:41 AM 發表

咁唔好買樓, 買簡單既

引用:
原帖由 西爺扮鬼扮馬 於 2021-4-20 10:45 AM 發表

風險愈高,回報愈大.....
簡單既股票

引用:
原帖由 morningbirdd 於 2021-4-20 10:46 AM 發表

咁唔好買樓, 買簡單既
買午餐肉期貨.....經濟唔好,呢類食品需求愈來愈大.....

主題標籤 #投資
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]