• 瀏覽: 8,930
  • 回覆: 88
  • 追帖: 1
事實同太古城拉近左距離

熱賣及精選
引用:
原帖由 amypat 於 2021-4-21 02:09 PM 發表

長實又唔係第一日係香港賣樓,長實樓質素係點大家買果陣已經心中有數,只要性價比高就可以啦。只至話個樣殘殘舊舊,就見仁見智啦。就算係新地樓,夠有人話晉海未入住果樣已經咁殘既。又話天晉d色咁似政府居屋既。所以,真係NO COMMENT。康城1至3期,一句講哂,一貫長實樓特色啦,唔會有意外。不過,相對其他康城後期既期數,1至3期就有大窗台送。你話既緻藍天我都有一間樓,佢既大窗台真係好大,下面主人房既窗 ...
大件夾抵食仲咁多要求,買幾年既二手樓預左大裝就靚哂啦

引用:
原帖由 仲夏清涼的牛 於 2021-4-21 06:23 PM 發表

大件夾抵食仲咁多要求,買幾年既二手樓預左大裝就靚哂啦
先排先收番一間4房千呎既領都樓自住,唔計傢俬呢d,全屋打爛哂再裝修過,花左110萬,我敢講依家個樣一定靚過一手新樓既裝修,D設計仲係岩哂自已既心水。所以,只係睇手工好唔好,漆油油得靚唔靚,牆直唔直呢D野,就要俾多兩三成樓價買所謂既名牌,呢個先係無仇報。

引用:
原帖由 海邊笨拙的榴槤 於 2021-4-20 07:26 AM 發表

10年前,康城話要參考太古城。
當年個個都笑佢,因為太古城呎價比日出康城高超過5成。
10年後的今日,太古城昨日3房成交16000蚊呎
但康城2手普遍已經在17000蚊呎以上了。
太古又老又舊有鬼用

引用:
原帖由 amypat 於 2021-4-21 06:38 PM 發表

先排先收番一間4房千呎既領都樓自住,唔計傢俬呢d,全屋打爛哂再裝修過,花左110萬,我敢講依家個樣一定靚過一手新樓既裝修,D設計仲係岩哂自已既心水。所以,只係睇手工好唔好,漆油油得靚唔靚,牆直唔直呢D野,就要俾多兩三成樓價買所謂既名牌,呢個先係無仇報。
吾計傢私都110萬

引用:
原帖由 仲夏清涼的牛 於 2021-4-21 08:13 PM 發表

吾計傢私都110萬
依家香港人工好鬼貴,唔值,裝修既錢夠係肇慶新區買間140平既精裝新樓啦。

引用:
原帖由 amypat 於 2021-4-21 08:20 PM 發表

依家香港人工好鬼貴,唔值,裝修既錢夠係肇慶新區買間140平既精裝新樓啦。
豪裝

引用:
原帖由 amypat 於 2021-4-21 02:09 PM 發表

長實又唔係第一日係香港賣樓,長實樓質素係點大家買果陣已經心中有數,只要性價比高就可以啦。只至話個樣殘殘舊舊,就見仁見智啦。就算係新地樓,夠有人話晉海未入住果樣已經咁殘既。又話天晉d色咁似政府居屋既。所以,真係NO COMMENT。康城1至3期,一句講哂,一貫長實樓特色啦,唔會有意外。不過,相對其他康城後期既期數,1至3期就有大窗台送。你話既緻藍天我都有一間樓,佢既大窗台真係好大,下面主人房既窗 ...
長實樓窗大廳大係優點

引用:
原帖由 amypat 於 2021-4-21 06:38 PM 發表

我剛裝完3房連傢私80個

引用:
原帖由 仲夏清涼的牛 於 2021-4-22 09:11 AM 發表

我剛裝完3房連傢私80個
80個都差唔多夠買一間肇慶3房精裝既玖譽城咯

今日我話康城要追貝沙灣,我咪又係比人笑比人串。
十年後佢地咪又係比我笑返。
所以故事教訓我唔需要太在意弱者點諗。

太古城係俾班偽中產打飛機咋嘛,唔知以為自己好L有錢

引用:
原帖由 Fatboy16 於 2021-4-23 01:49 AM 發表

太古城係俾班偽中產打飛機咋嘛,唔知以為自己好L有錢
的確係打J之選

引用:
原帖由 海邊笨拙的榴槤 於 2021-4-20 07:26 AM 發表

10年前,康城話要參考太古城。
當年個個都笑佢,因為太古城呎價比日出康城高超過5成。
10年後的今日,太古城昨日3房成交16000蚊呎
但康城2手普遍已經在17000蚊呎以上了。
樓主對康城的留言十分討厭及重複,所以可以加你入黑名單。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]