• 瀏覽: 15,671
  • 回覆: 105
  • 追帖: 2
本身住開九龍,父母話就退休,想係北區買多層樓住北區養老
但係北區啲樓本身升值能力又唔高,而且一但通關之後北區一定會淪陷,唔好話養老,想清靜少少都唔得
家母又鐘意自己出街買嘢煮飯,一人多又會麻煩……
想問下八百萬左右一個細單位,又方便去街市,又想清靜,有乜盤可以選擇??

熱賣及精選
北區平過九龍
點解要阻止

正義或許會遲來
但永遠會得到彰顯
引用:
原帖由 新潮與虎 於 2021-4-19 03:21 PM 發表

但係北區啲樓本身升值能力又唔高,而且一但通關之後北區一定會淪陷,唔好話養老,想清靜少少都唔得
想問下八百萬左右一個細單位,又方便去街市,又想清靜,有乜盤可以選擇??
沙中線下年通車 點解你認為升值能力唔高

引用:
原帖由 新潮與虎 於 2021-4-19 03:21 PM 發表

村屋, 你唔怕升值空間細的話

引用:

你父母搬去北區,關你乜事?

如果你怕北區淪陷的話 ,其實聯和墟 會係最好選擇 嗰度從來都冇大陸人淪陷呢個問題, 而且街市圖書館都齊。 八百萬可以買到三房 好過喺市區住納米

引用:

之前唔係有人開貼話,2.8%人,擁有兩個物業以上嘅?炒樓係唔成立?兩個以上太取巧!兩個以上可以1人1000單位都得!
我就話,香港住有樓住緊嘅人,同時都係炒家!若然唔係又點解唔可以佢住嘅地方有厭惡設施呢?成日反對呢?自己住緊嘅單位低價又少媽賊蟹?根本住緊嘅都係炒家!
樓住就係呢啲人囉!

引用:

邊個出錢先?
如果父母出錢, 唔到你管
如果你有份出, 咪企硬反對, 買北區就唔畀錢

香港政局特色:一班賤人暗助一班癲人去煽動一班傻人出手做蠢事。賤人永遠坐在上游,唔使上身。
引用:
原帖由 勁蠢人一名 於 2021-4-19 03:43 PM 發表

之前唔係有人開貼話,2.8%人,擁有兩個物業以上嘅?炒樓係唔成立?兩個以上太取巧!兩個以上可以1人1000單位都得!
我就話,香港住有樓住緊嘅人,同時都係炒家!若然唔係又點解唔可以佢住嘅地方有厭惡設施呢?成日反對呢?自己住緊嘅單位低價又少媽賊蟹?根本住緊嘅都係炒家!
樓住就係呢啲人囉!
咁洗唔洗免費俾層樓你住先得?

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2021-4-19 03:44 PM 發表

邊個出錢先?
如果父母出錢, 唔到你管
如果你有份出, 咪企硬反對, 買北區就唔畀錢
其實邊個出錢都可以反對,一家人

引用:
原帖由 nhfnhe 於 2021-4-19 03:25 PM 發表

沙中線下年通車 點解你認為升值能力唔高
高極有限,沙田大圍升得高,上水粉嶺點都隔一層

引用:
原帖由 勁蠢人一名 於 2021-4-19 03:43 PM 發表

樓住就係呢啲人囉!
自住又唔得,放租又唔得,咁點先得?

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2021-4-19 03:34 PM 發表

你父母搬去北區,關你乜事?
你唔會去探屋企人?其他原因我寫得好清楚

引用:

樓住就係呢啲人囉!
其實移民去北韓會比較啱你,唔洗煩都有屋住、又有政府安排埋工比你去做。

回番樓主:會唔會係因為你父母唔夠錢係九龍買多層樓?

引用:
原帖由 真.錦馬超 於 2021-4-19 04:11 PM 發表

其實移民去北韓會比較啱你,唔洗煩都有屋住、又有政府安排埋工比你去做。

回番樓主:會唔會係因為你父母唔夠錢係九龍買多層樓?
我只係想話明明有係炒樓 啲人又要唔認喳啝!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]