• 瀏覽: 6,674
  • 回覆: 65
5月中旬有望出內地「來港易」,樓巿新盤二手購買力料增加!

新盤識賣一定係唔急賣,待吸納新增購買力
二手同樣受惠內地人來港買樓

印錢太多,資產保值

熱賣及精選
“政府計劃在下月中推出「來港易」計劃,讓香港居民以外在內地的人士,無須14日強制檢疫來港。”

shoot

引用:
原帖由 chkwong 於 2021-4-18 02:54 AM 發表

5月中旬有望出內地「來港易」,樓巿新盤二手購買力料增加!

新盤識賣一定係唔急賣,待吸納新增購買力
二手同樣受惠內地人來港買樓

印錢太多,資產保值
港樓你以為仲有吸引力嘅,外匯冇管制仲有北水嘅,你就慳D等到通關,唔使係度sell la.🤣🤣🤣

v bad c a  c n ch b obcio

引用:
原帖由 plover 於 2021-4-18 09:29 AM 發表

港樓你以為仲有吸引力嘅,外匯冇管制仲有北水嘅,你就慳D等到通關,唔使係度sell la.🤣🤣🤣
成日都係你。你唔想買,咁成日黎尼度做咩呀,去做第二啲野好過啦。
我以前好少黎尼到,都係上年年中買左層樓先開始黎尼度吹下水,睇下啲行情。

小孩子, 真係小孩子, 重細咩? 你幾多歲呀? 想玩咪即管玩落去囉, 呵呵
金句: 我說係就係, 唔洗證據, 尼度唔係法庭, 唔洗證據, 我對眼就係證據
引用:
原帖由 cosmo 於 2021-4-18 09:33 AM 發表

成日都係你。你唔想買,咁成日黎尼度做咩呀,去做第二啲野好過啦。
我以前好少黎尼到,都係上年年中買左層樓先開始黎尼度吹下水,睇下啲行情。
唔及chkwong同佢的分身,你嘅1%出post 率。🤣🤣🤣

引用:
原帖由 cosmo 於 2021-4-18 09:33 AM 發表

香討有淡友,代表好多人想買樓

引用:
原帖由 chkwong 於 2021-4-18 09:44 AM 發表

香討有淡友,代表好多人想買樓
佢地想執平貨。其實有邊個唔想,但奈何我都等左咁多年都只係跌過15%一兩次就升返晒。我舊年都入左貨了。

小孩子, 真係小孩子, 重細咩? 你幾多歲呀? 想玩咪即管玩落去囉, 呵呵
金句: 我說係就係, 唔洗證據, 尼度唔係法庭, 唔洗證據, 我對眼就係證據
引用:
原帖由 cosmo 於 2021-4-18 10:54 AM 發表

佢地想執平貨。其實有邊個唔想,但奈何我都等左咁多年都只係跌過15%一兩次就升返晒。我舊年都入左貨了。
入左貨, 醒目

引用:
原帖由 keichaikenny 於 2021-4-18 09:31 AM 發表

v bad c a  c n ch b obcio
??

引用:

佢係到好多年,佢淡左起碼6,7年,其實都要平行下,有佢一日係到個市都安全,如果佢消失或轉好個市應該玩完

未必會來,返上去又要隔離

引用:
原帖由 不基委屈的P圖 於 2021-4-18 11:39 AM 發表

未必會來,返上去又要隔離
大機會兩向

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]