• 瀏覽: 12,333
  • 回覆: 86
  • 追帖: 1
以前覺得美孚新村好貴,好似要成千萬
但上年開始,見美孚新村入場只係$7xx
最近見美孚新村有個兩房單位472 尺左右賣68x 萬
雖然只有472 尺,但睇落去好大,客飯廳分明,而起長沙灣買兩房單位,二手都要8xx 萬,仲要無咁大

其實美孚新村本身係唔貴?定係因為樓齡一日比一日高,所以樓價係咁跌?

對於換樓客黎講,美孚新村算唔錯,上車盤都5xx 萬,換樓時比多一百萬,就可以有兩房,同埋美孚新村有舊舖,唔駛下下都要去商場排隊比錢買野,而隔離仲有公園,好似好過四小龍

熱賣及精選
引用:
原帖由 norman001 於 2021-4-18 12:55 AM 發表

雖然只有472 尺,但睇落去好大,客飯廳分明,而起長沙灣買兩房單位,二手都要8xx 萬,仲要無咁大

其實美孚新村本身唔貴?定係因為樓齡一日比一日高,所以樓價係咁跌?
其實冇跌到, 四年前10-11k呎現在13-14k呎. 好多新樓都冇咁大升幅

引用:
原帖由 norman001 於 2021-4-18 12:55 AM 發表

其實美孚新村本身唔貴?定係因為樓齡一日比一日高,所以樓價係咁跌?
好實用但太舊下家難接真係買唔落手

引用:
原帖由 你好我好大家好 於 2021-4-18 01:05 AM 發表

其實冇跌到, 四年前10-11k呎現在13-14k呎. 好多新樓都冇咁大升幅
咁可能我見1000 萬果d 係大單位

引用:
原帖由 netbies 於 2021-4-18 01:07 AM 發表

好實用但太舊下家難接真係買唔落手
其實同沙田第一城,德福差不多

但個則好似新樓咁實用,客飯廳分明,德福個呂字廳好唔實用

引用:
原帖由 norman001 於 2021-4-18 01:12 AM 發表

其實同沙田第一城,德福差不多
所以都買唔落手太舊

係平架,尺價可能仲平過地價,但有朋友住過漏水問題嚴重,始終太舊,樓望樓好貼,有壓迫感,但唔介意就抵住的!

今日美孚劏房太多,人好雜,有得揀,不要揀美孚。

劏房城係越黎越平,相對其他區而言

引用:
原帖由 comicparty 於 2021-4-18 05:16 AM 發表

劏房城係越黎越平,相對其他區而言
仲係大把人買

引用:
原帖由 你好我好大家好 於 2021-4-18 09:59 AM 發表

仲係大把人買
而家錢咁多,差小小樓都買

市區邊+舊到就黎變危樓,所以平絕九龍囉

個公園幾靚
盈暉臺如果冇呈祥道丶屋丸規模大D,先天條件比荃西丶四小好
~前排可以開九百呎三房,可以打通成千八呎向公園
~后排一面兩伙兩房,可以打通成千呎
~拆埋後面D公屋

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2021-4-18 12:54 PM 發表

個公園幾靚
盈暉臺如果冇呈祥道丶屋丸規模大D,先天條件比荃西丶四小好
~前排可以開九百呎三房,可以打通成千八呎向公園
~后排一面兩伙兩房,可以打通成千呎
~拆埋後面D公屋
後面幢“樂園”好靚
未有公屋村之前

引用:
原帖由 鬼屋奔放的腰部 於 2021-4-18 04:00 PM 發表

後面幢“樂園”好靚
未有公屋村之前
好舊了,又冇露台,鐘山台喇

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]