• 瀏覽: 10,959
  • 回覆: 147
  • 追帖: 2
樓價冧左,我收入亦唔會減,我年薪百幾二百萬,應該一年full pay買到一間,我依家得三個物業,但到退休我就有三十幾個物業了。

其實樓價升跌,中產都係贏。

黃淡天真以為樓價跌就可以發死人財,中產唔止唔會死,仲會把握機會變成富豪,信我,到時班黃淡一樣繼續嘈,因為佢地骨子裡要既其實係掠奪他人財富,人性好容易觸摸,妒忌眼紅人地有既野,就會想盡方法爭奪,用正當方法去賺又慢又辛苦,當然要用下其他手段,佢地既動機就係咁簡單。

見到d黃淡洗版起鬨鬥地主,其實我有種似曾相識既感覺,兩年前(2019)黃畜黑暴刑毀放火打巿民既行為,果d場面真係似鬥緊地主。到底咩人先講得出鬥地主呢d咁喪心病狂既說話,其實已經對號入座。

香港真係奇怪既地方,交稅最少福利拎最多果班人係最惡,中產交稅多無福利,住過公屋既人都受惠都係因為有中產交稅,嘩,合法搵錢都要比班居心不良既人恐嚇話鬥地主。搶福利搶公屋既假難民,唔見呢班黃淡出聲?呢d行為叫咩?叫恩將仇報,欺善怕惡。黃淡唔好叫自己做香港人,比你地叫臭晒,呢種人根本係香港既恥辱。

人性奇醜,罪過罪過。

熱賣及精選
知唔知人最憎乜野,就係聽到“銀”耳既說話。
點解會"銀”耳?就因為講中左先會咁“銀”耳。

更新:
見到d回覆,可謂見識到黃淡既邏輯毛病,同埋爛言爛語。
1. 已經講得好清楚,你地推得冧樓巿,跌9成,1000萬既單位插剩一百萬,咁我咪可以一年full pay一間law。黃淡仲不停仲響度問,“年薪得果百幾二百點樣一年full pay一間”,鬼唔知依家唔得咩!我就係等你地做野呀,望咩丫,去做野唱淡嚇業主啦。

2. 黃淡最叻係乜,就係同人理論,邏輯理據全部都講輸晒,辭窮技絕,最後都係發爛渣,總之就辱罵對方先,例如用貶低詞鬧下人地傻。

你係道理贏既,唔洗鬧人,唔洗句句母親,一句道理,一個舉止,一個成就,就已經足夠令人折服。

我d題目都有個共通點,就係多人睇但冇人回。因為黃淡們根本無從反駁,唔敢回。

有D柒頭乜九都要政治化
歡迎對號入座

俾你有1000個單位,全部負資產,咁都值得開心?完全唔明你嘅邏輯

引用:
原帖由 洛高達人 於 2021-4-17 12:57 PM 發表

俾你有1000個單位,全部負資產,咁都值得開心?完全唔明你嘅邏輯
我到時會一年full pay 入一間,歡迎黃淡唱冧樓巿。

引用:
原帖由 みつい 於 2021-4-17 12:55 PM 發表

有D柒頭乜九都要政治化
歡迎對號入座
你形容佢地果兩隻字,我喜歡

引用:
原帖由 bravelove 於 2021-4-17 12:37 PM 發表

樓價冧左,我收入亦唔會減,我年薪百幾二百萬,應該一年買到一間,我依家得三個物業,但到退休我就有三十幾個物業了。

黃淡天真以為樓價跌就可以發死人財,中產唔止唔會死,仲會把握機會變成富豪,信我,到時班黃淡一樣繼續嘈,因為佢地骨子裡要既其實係掠奪他人財富,其心可誅。
政府根本唔想樓價大跌,只想樓價冇升咁快。

冧樓市。除非政府開銷售稅。食個飯都抽稅。買廁紙都抽稅。唔係維持唔到運作

淡淡中有假淡。假淡口裏唱淡,但不停約aa睇樓。
引用:
原帖由 bravelove 於 2021-4-17 12:37 PM 發表

樓價冧左,我收入亦唔會減,我年薪百幾二百萬,應該一年買到一間,我依家得三個物業,但到退休我就有三十幾個物業了。

黃淡天真以為樓價跌就可以發死人財,中產唔止唔會死,仲會把握機會變成富豪,信我,到時班黃淡一樣繼續嘈,因為佢地骨子裡要既其實係掠奪他人財富,其實人性好容易捕捉,妒忌眼紅人地有既野,想盡方法去爭奪資源,用正當方法去賺又慢又辛苦,當然要什麼手段都要用,人 ...
到時你得到癌症,又係一無所有

引用:

黃淡天真以為樓價跌就可以發死人財,中產唔止唔會死,仲會把握機會變成富豪,信我,到時班黃淡一樣繼續嘈,因為佢地骨子裡要既其實係掠奪他人財富,其實人性好容易捕捉,妒忌眼紅人地有既野,想盡方法去爭奪資源,用正當方法去賺又慢又辛苦,當然要什麼手段都要用,人 ...
you're sure you won't be fired?

引用:

樓價冧左,我收入亦唔會減,我年薪百幾二百萬,應該一年full pay買到一間,我依家得三個物業,但到退休我就有三十幾個物業了。

黃淡天真以為樓價跌就可以發死人財,中產唔止唔會死,仲會把握機會變成富豪,信我,到時班黃淡一樣繼續嘈,因為佢地骨子裡要既其實係掠奪他人財富,其實人性好容易捕捉,妒忌眼紅人地有既野,想盡方法去爭奪資源,用正當方法去賺又慢又辛苦,當然要什 ...
好奇一問,你仲有人頭嗎?

樓價冧左,買每間都比15%又有乜所謂?

引用:
原帖由 香港加加速樓主 於 2021-4-17 01:13 PM 發表

到時你得到癌症,又係一無所有
阿叔,係人都會死架喎。

引用:
原帖由 clogalaxy 於 2021-4-17 01:14 PM 發表

好奇一問,你仲有人頭嗎?
二奶,三奶,四奶,五奶,六奶,七奶,每人同佢生5件,咪30幾個入頭囉

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]