• 瀏覽: 14,042
  • 回覆: 3
  • 追帖: 7
引用:
原帖由 如果只得我共你 於 2021-4-17 11:58 AM 發表

想問下,有100萬積蓄,月入3萬。

如果想買樓,大概可以買咩價位?
同3萬收入過到壓測?
求地產人幫下手,
我唔熟,未買過樓,冇經驗🙏🏻
Thanks!!!
月入三萬的都有人住緊寶翠園

最緊要唔好絕望,心死甚至害人,唔死無用!

不過,購買力外,你都有要求。
目標大概係你租果度!其他的自己找資料!

熱賣及精選
引用:
原帖由 如果只得我共你 於 2021-4-17 12:47 PM 發表

多謝你! 都唔會絕望,係麻木。。。
有些朋友吃飯叫好多餸,但唔敢點食,要求喝酒時氣氛熱鬧,但唔敢點飲。年輕又何只值一球呢?

我亦曾認識一位人兄,part time 都超三十萬年!
如果你想追,不跟大隊外,很多正規方法!

引用:
原帖由 如果只得我共你 於 2021-4-21 09:31 AM 發表

好啱。
我都係會低估左。
上網睇,100萬,個個都講到一文不值,
上面都會有人講,留翻黎交租啦,唔好諗買樓啦,首期都俾唔到,供成你。。。。。。

我都會聽到覺得冇乜機會。。。
多謝你的分析,等我有翻少少希望。

不過買樓真係諗清楚係真。。。
真係一鋪過架。
你有兩點優點。

不過你開始寫你係白紙一張,得一球但要求多多。唔叫你痾嚟照吓,已經好給面子。而我係叫你好好努力,並不是個個都睇死你的!

不過再不過你儲到錢已經係其中一個置業條件。

其次,正確目標好重要。
幾年前,有人要不做樓奴高消費主義,確實求仁得仁。
吸引力法則,今日不行,還有明天。

引用:
原帖由 如果只得我共你 於 2021-4-21 10:15 AM 發表

我知100萬好多人拿得岀黎,
不過買唔買,都真係好多因素。
每個人都唔同,唔可以同一個standard去衡量
世事無標準的嗎?
擇善固執、書中自有黃金屋、安居樂業、奉公守法。
可以誤打誤撞?

問題係你過去現在將有冇擇善固執。
現在市場有你要求的供應,你現在買唔到得一個原因,其他千萬個可能不是藉口嗎?

最後,如果唔想再努力,留言找到二百幻人讚好,甚至可能違法達標,害人害己啦!
成功無捷徑的。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]