• 瀏覽: 14,035
  • 回覆: 197
  • 追帖: 7
引用:
原帖由 灰!! 於 2021-4-18 02:46 AM 發表

430萬頂盡
收到!thx

熱賣及精選
引用:
原帖由 貴肥肥樹枝 於 2021-4-18 08:09 AM 發表

樓主有3皮野個月,應該都有分析能力
唔好被d讀唔成書既廢aa扮經濟專家呃到
OF cox la!!! 100萬真係少到乜咁。
所以先上黎問你哋。
了解現實。

想問下工業大廈or車位升值潛力如何?

100萬積蓄......

買大6樓還可以

香港的壓測係讓港人上唔到車的根本原因,同埋五成按揭也係,實情是港府唔俾你買房賺大錢哦

引用:
原帖由 如果只得我共你 於 2021-4-17 11:58 AM 發表

想問下,有100萬積蓄,月入3萬。

如果想買樓,大概可以買咩價位?
同3萬收入過到壓測?
求地產人幫下手,
我唔熟,未買過樓,冇經驗🙏🏻
Thanks!!!
四百萬多D買到的, 申請 白居二, 新界重有好多 居屋 兩房丶三房 都買到。

引用:
原帖由 如果只得我共你 於 2021-4-17 11:58 AM 發表

同3萬收入過到壓測?
求地產人幫下手,
Thanks!!!
如果可計算收入有3萬,最盡可以買400樓

可以睇吓菁雋、䨇寓、城點、嵐山、AVA 61

租平D嘅單位,日常節省開支儲多D$,再留意老牌屋菀,唔好諗新樓。

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2021-4-18 10:37 AM 發表

四百萬多D買到的, 申請 白居二, 新界重有好多 居屋 兩房丶三房 都買到。
接近我想法。但我呢2年,連抽白居二都排好後。。

引用:
原帖由 如果只得我共你 於 2021-4-18 10:52 AM 發表

接近我想法。但我呢2年,連抽白居二都排好後。。
用MC,400多D私樓都買到,好過比租。

提提你舊樓要比一半;唯有新細樓!

引用:
原帖由 如果只得我共你 於 2021-4-18 09:35 AM 發表

好啱呀,錢真係不斷貶值。
但諗下,400萬以下的樓,要搵保值的真係難。
無計........... 但你有銀紙已經日日都在貶值...
樓供完亦係自己.... 將來亦可以按給銀行借更多錢
買樓可以新界區...... 從過去幾十年計....物業始終係最保值
因為香港地係有限,但人係無限.... 而背向大陸資金又係無限...加上金融中心,
政苦/地產姦商亦要大賺錢.... 所以無可能蝕錢賣樓....

各國QE無限印銀紙令貨幣持續貶值而令物業升值!
樓供應有限,越遲買越高價
如有100萬過幾年貶值30>50%>直到永遠
十年前樓100萬>升60>100>140%>直到永遠
租樓蝕租替業主供樓!買樓抗通脹/貶值及儲錢
首次置業,400萬以下應該ok

引用:

同3萬收入過到壓測?
求地產人幫下手,
Thanks!!!
450 萬 應該可以 做9成

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]