• 瀏覽: 14,034
  • 回覆: 197
  • 追帖: 7
引用:
原帖由 油站進擊的雞翼 於 2021-4-17 12:45 PM 發表

月入三萬的都有人住緊寶翠園

最緊要唔好絕望,心死甚至害人,唔死無用!

不過,購買力外,你都有要求。
目標大概係你租果度!其他的自己找資料!
多謝你! 都唔會絕望,係麻木。。。

熱賣及精選
引用:
原帖由 望見巨乳P圖 於 2021-4-17 12:47 PM 發表

千祈唔好聽aa亂講嘢 你上唔上到會 佢都有傭收 佢哋最樂意就係見到啲買家撻訂
收到!搭埋心水等中居屋等中六合彩算。
哈哈

引用:
原帖由 如果只得我共你 於 2021-4-17 12:32 PM 發表

租緊! 但覺得幫人供樓咁。
好慘,租金月月支出

引用:
原帖由 如果只得我共你 於 2021-4-17 12:47 PM 發表

多謝你! 都唔會絕望,係麻木。。。
有些朋友吃飯叫好多餸,但唔敢點食,要求喝酒時氣氛熱鬧,但唔敢點飲。年輕又何只值一球呢?

我亦曾認識一位人兄,part time 都超三十萬年!
如果你想追,不跟大隊外,很多正規方法!

上咗車先其實重要,但真係難.... 四百內

各國QE無限印銀紙令貨幣持續貶值而令物業升值!
樓供應有限,越遲買越高價
如有100萬過幾年貶值30>50%>直到永遠
十年前樓100萬>升60>100>140%>直到永遠
租樓蝕租替業主供樓!買樓抗通脹/貶值及儲錢
引用:
原帖由 如果只得我共你 於 2021-4-17 11:58 AM 發表

想問下,有100萬積蓄,月入3萬。

如果想買樓,大概可以買咩價位?
同3萬收入過到壓測?
求地產人幫下手,
我唔熟,未買過樓,冇經驗🙏🏻
Thanks!!!
4百萬樓下嘅樓

引用:
原帖由 不基委屈的P圖 於 2021-4-17 01:13 PM 發表

好慘,租金月月支出
係呀,冇辦法。
低不成高不就

引用:
原帖由 omega2000 於 2021-4-17 01:23 PM 發表

上咗車先其實重要,但真係難.... 四百內
見人哋講緊700萬樓,俾一成首期。
我仲傻傻地覺得100都好過70果d...
但供死。。。

引用:
原帖由 海邊遇到了黑頭 於 2021-4-17 01:24 PM 發表

4百萬樓下嘅樓
等我睇下先。。。

其實樓主再等既話你就上唔到車了!
因為QE無限印錢,錢貶值而變相樓升值!
到時你要由$100 > 150/200萬.....人工要30k >40k 先買到相等的樓了!
始終歷史數據證明,QE印錢就是這樣!人人手中都多了貶值的金錢,但樓係有限無可能無成本去無限起樓,發展商投地更貴,政府抽水更高,無可能蝕錢賣樓!!!
先試找四百萬內的樓上車起碼手中的錢唔洗再貶值!以前$3都有個包吃,現在都升到$10,現在冇理由可能想到$5賣個包比你掛

引用:
原帖由 如果只得我共你 於 2021-4-17 01:27 PM 發表

係呀,冇辦法。
低不成高不就
買到既,長沙灣 旺角 太子 黃大仙 300尺下以舊樓,遠啲就大埔 元朗 屯門,想新樓就要開放式!

引用:
原帖由 如果只得我共你 於 2021-4-17 01:28 PM 發表

但供死。。。
你點過到壓測呀?
再加上你3幻人工,100幻首期,實際得50至60幻,因為你仲要計傭,稅,裝修等費用
唔好亂聽AA氹,自己計好晒數先好簽名

引用:
原帖由 如果只得我共你 於 2021-4-17 01:28 PM 發表

但供死。。。
你可能用HKMA借多D上樓

引用:
原帖由 omega2000 於 2021-4-17 03:40 PM 發表

你可能用HKMA借多D上樓
一個人好吃力,搵多個人一齊供

引用:
原帖由 theirry170 於 2021-4-17 04:19 PM 發表

一個人好吃力,搵多個人一齊供
睇自己份工 穩五穩定, 一個人供完 真係冇生活, 借到幾百萬 每月都還萬中

提示:支持鍵盤翻頁左 右