• 瀏覽: 17,942
  • 回覆: 158
  • 追帖: 1
兩個單位都系三房一套,都系一手樓,面積相若,都系2017年買,剛剛賣出。買入價錢相若(日出平5%左右)

大家估,邊個會賺多D?賣出價會相差幾多呢?

開估:日出新紅基三房一套晉海,要蝕讓
           同年買入荃西長實三房一套海之戀,賺三球
(大家都系一手新樓買,都是免傭和有回贈,所以大家都唔計)

https://ps.hket.com/article/2934143/【蝕讓成交】日出康城晉海套3房4年帳面虧蝕38萬  地產代理:扣除回贈應該平手走?mtc=60037

https://m.mingpao.com/fin/instantp2.php?node=1618566053772&issue=20210416

熱賣及精選
引用:
原帖由 c7wc2018 於 2021-4-16 11:54 PM 發表

兩個單位都系三房一套,都系一手樓,面積相若,都系2017年買,剛剛賣出。買入價錢相若(日出平5%左右)

日出應該平過荃西樓好多

$:
日出村太多單位,冇乜研究??
荃西三丸就大約四分一單位有25%吧

長揸廿年收租:兩度都垃圾

自住,如果揸住枝槍一定要米米㨂寧要荃西(米米終於搵到地方差過荃西喇),個日出村又遠又多人,D人貪佢cheap先買之嘛

引用:
原帖由 江南消失了雞翼 於 2021-4-17 12:21 AM 發表

日出應該平過荃西樓好多
當然係講%!!

引用:
原帖由 c7wc2018 於 2021-4-16 11:54 PM 發表

日出村由05年起賣,根本比較吾到喎!
不過首都係輸大市盤

日出村得一個字:cheap
只係垃圾灣入面嘅環宇

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2021-4-17 12:57 AM 發表

$:
日出村太多單位,冇乜研究??
荃西三丸就大約四分一單位有25%吧

長揸廿年收租:兩度都垃圾

自住,如果揸住枝槍一定要米米㨂寧要荃西(米米終於搵到地方差過荃西喇),個日出村又遠又多人,D人貪佢cheap先買之嘛

難得廢伯講返幾句人話
康城實在垃圾

一個唔使過隊道,一個塞到暈

我係奧運揸車10分鐘到荃灣十公里路,去將軍澳!太久未入過去!

引用:

日出無山墳!荃西有!可能Dada賣荃西後搬去日出

日出要比多啲時間

引用:
原帖由 海邊笨拙的榴槤 於 2021-4-17 07:46 AM 發表

日出無山墳!荃西有!可能Dada賣荃西後搬去日出
我之前睇過環御四房,我睇新盤單位係見到山墳,我問個識得經紀,我問你丫教吓我點放張床!佢自己都笑左😅

康城樓最好!

引用:
原帖由 江南消失了雞翼 於 2021-4-17 12:21 AM 發表

日出應該平過荃西樓好多
大家都系新樓,大家都有回贈,2017年買入日出新紅基三房一套,都要蝕

記得呀,系香討至愛的新紅基品牌!
https://ps.hket.com/article/2934143/【蝕讓成交】日出康城晉海套3房4年帳面虧蝕38萬  地產代理:扣除回贈應該平手走?mtc=60037

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2021-4-17 01:00 AM 發表

日出村得一個字:cheap
只係垃圾灣入面嘅環宇
但日出d則好過荃西,同環宇更加冇得比

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]