• 瀏覽: 9,845
  • 回覆: 36
本主題由 陳耀 於 2021-4-18 06:39 PM 關閉
引用:
原帖由 古奇遊艇 於 2021-4-18 01:16 AM 發表

荃西都唔係個個賺20%, 講到尾咪又係睇幾時買入
20%只是跟大市,米米一直標凖槺概
事實上要25~30%先需要買呢D垃圾新樓,仲要一放監(或鬆少少五年內)就有人接不用浪費時間先算數,例如三房比較放盤耐是浪費時間

熱賣及精選
基本上PY丶滿名丶匯X丶荃西丶白石丶何文田丶北角丶
得最早一月賣嘅柏O灣是大部分單位有$執(符合米米定義),垃圾灣冇乜研究!!

引用:
原帖由 cstsang 於 2021-4-18 06:19 AM 發表

我有件四小正在養老鼠
我見過她,沒有很特別,  附近有幾個比她好
很多明星靠身體賺到第一筒金,跟住用樓💰💰,然後成為小富或至再中富,全世界在香港比較可行
這我永世做不到
悉人四小養甲甴

引用:
原帖由 aidanyau 於 2021-4-18 07:14 AM 發表

怕比味到依為唔係海水臭係第2D野臭
亨亨三逸丶海逸半島丶奧運丶四小丶曼哈頓丶名城巴拉蘇溱8柏莊丶荃西丶盈翠丶垃圾灣丶匯X,呢D屋丸式根本全部都住吾到人,全部都要同人一架𨋢,八百呎已經叫大,吾係則差就係景差,或者根本吾想買果度嘅所謂大單位
比較似様係海逸(不過冇露台丶密)丶逸樺園(不過吾grand)
~曼哈頓得一二座可以住人,三五六走廊好窄海又遠,不過一定比荃西好先,居民質素已經相對算OK,曾經有西裝壯男接的士服務
~亨亨好細,環境係OK,居民質素尚可,有燕尾服保安
~半島九百呎三房可以夠一個人住
~四小D則好差,四小D居民已經吾算差,因為有D更差
~匯X仲垃圾過四小
~巴拉D房好細,居民質素尚可,有燕尾服保安
~名城溱8冇乜特別
~荃西全部垃圾,兩房好似VC仲好,三房就全部吾考慮
~盈翠漏水嘅,居民質素尚可
~天晉算近年起得比較好
~日出村丶環宇勝在夠cheap

長揸收租…至少吾係荃西

荃西:
環宇夠cheap,睇在cheap嘅份上可以妥協
兩房就VC比較好
三房全部吾得,同埋VC會比三寶好
御凱根本住吾到人,向西,同埋吾算平不過都冇卡屎嘅

引用:
原帖由 Maranatha 於 2021-4-18 10:26 AM 發表

將軍澳近電視城咪多名星住囉,同cheap唔cheap無關係。
天晉間中有D似中產嘅阿伯,吾知是否港島東搬過來

引用:
原帖由 你好我好大家好 於 2021-4-18 01:57 PM 發表

廢米伯住邊?是否人住?
傳統湯房

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]