• 瀏覽: 9,886
  • 回覆: 5
本主題由 陳耀 於 2021-4-18 06:39 PM 關閉
引用:
原帖由 明日冰凍的樓奴 於 2021-4-16 11:48 PM 發表

只可以話荃灣太Cheap,連依啲三線藝人都唔會考慮自住,嗱嗱聲賣走佢,真係同將軍澳爭好遠,將軍澳個個明星都走去住,荃灣就個個明星都爭住賣

https://m.hkej.com/landing/mobarticle2/id/2770500/陳靜1528萬沽海之戀三房
賣荃西有錢賺, 買將軍澳就坐艇

熱賣及精選
引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2021-4-17 12:30 AM 發表

吾係話有升就叫OK,只係蝕仲衰傘
你冇25~30%根本你求奇買一間二手好過又抽又等又排又執,仲有年幾冇租收喎
仲有比佢呃左管你廢幾年
呢間升咗25%
廢米伯買咗邊度呀?賺咗幾多呀?

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2021-4-17 12:37 AM 發表

PY有白做有執25%以上不過不是太多
滿名蝕多
荃西只有柏O丶全城部份兩房(因為三房白做丶大手喇細兩又白做)丶海之第一輪部份,應該夾埋三丸得四分一單位左右有25%以上!!
匯璽又係嘥氣嘅,四房更加蝕水根本冇香港人接
垃圾灣冇乜留意
白石角同PY差唔多
凱匯係後期
柏莊應該都冇乜執,弟日放監二手最多咪貴荃西少少
維港匯丶黃竹坑丶維港頌丶何文田,笑左

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2021-4-17 12:39 AM 發表

住傳統湯房無產,炒散就得,無資格呀
咪係囉

引用:
原帖由 古奇遊艇 於 2021-4-18 12:10 AM 發表

啟德非上蓋樓景呎價=荃西上蓋高層海景呎價, 都唔同Lv, 好難比較
成日話啟德乜鬼市區CBD2, 升值就少過新西樓

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2021-4-18 10:14 AM 發表

荃西:
環宇夠cheap,睇在cheap嘅份上可以妥協
兩房就VC比較好
三房全部吾得,同埋VC會比三寶好
御凱根本住吾到人,向西,同埋吾算平不過都冇卡屎嘅
廢米伯住邊?是否人住?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]