• 瀏覽: 4,543
  • 回覆: 35
  • 追帖: 1
自己2大1細黎緊要搵樓租,住開屯門都覺得好好住,但又唔知住邊個屋苑好,大家有冇咩推介?預算萬二,泳池3寶係咪唔洗諗?

熱賣及精選
請問可唔可以介紹一下屯門點樣好住法?

引用:
原帖由 袋中加加速腋下 於 2021-4-16 11:03 PM 發表

請問可唔可以介紹一下屯門點樣好住法?
我自己覺得首先係平,好似我宜家住緊都一萬蚊有4百尺,其他地方都幾難搵到,同埋屯門其實好多野都有齊,唔洗真係出市區都得,就算真係出市區搭鐵其實40分鐘都到紅磡啦

現在一定係屯門南,現發展中而且起地鐵站又開通屯赤公路!亦是屯門公路出入位
嘉悅半鳥/海典軒/南浪海灣等等..交通方便...會所設施一流 .. 一定升值

各國QE無限印銀紙令貨幣持續貶值而令物業升值!
樓供應有限,越遲買越高價
如有100萬過幾年貶值30>50%>直到永遠
十年前樓100萬>升60>100>140%>直到永遠
租樓蝕租替業主供樓!買樓抗通脹/貶值及儲錢
點解唔買屯碼?有全海!有海濱!又有總站

引用:
原帖由 omega2000 於 2021-4-17 12:13 AM 發表

現在一定係屯門南,現發展中而且起地鐵站又開通屯赤公路!亦是屯門公路出入位
嘉悅半鳥/海典軒/南浪海灣等等..交通方便...會所設施一流 .. 一定升值
佢搵樓租咋喎,關升值咩事。
十年後嘅屯門南站,亦都同佢呢家住唔住得過無關系。

引用:
原帖由 凡間委屈的心事 於 2021-4-17 12:36 AM 發表

打手見到topic講屯門仲會睇內文咩?
緊係9秒9打返d指定動作交貨收$0.5啦

1萬蚊4百呎2房,出面大把選擇,使番揀屯門咩on9aa

引用:
原帖由 howingc22 於 2021-4-16 10:59 PM 發表

自己2大1細黎緊要搵樓租,住開屯門都覺得好好住,但又唔知住邊個屋苑好,大家有冇咩推介?預算萬二,泳池3寶係咪唔洗諗?
咁你著重居住環境、交通還是其它生活配套先 ?

引用:
原帖由 THBY 於 2021-4-17 01:20 AM 發表

咁你著重居住環境、交通還是其它生活配套先 ?
交通只要近輕鐵就可以,配套就只要唔係死城都還好,但想唔好咁雜同可以有俾小朋友走動既空間

引用:
原帖由 omega2000 於 2021-4-17 12:13 AM 發表

佢升值係咪仲唔好...我租樓咪會加我租?

引用:
原帖由 車站捉老闆 於 2021-4-17 12:35 AM 發表

點解唔買屯碼?有全海!有海濱!又有總站
租姐...租姐....屯碼我都有考慮

引用:
原帖由 凡間委屈的心事 於 2021-4-17 12:36 AM 發表

我都覺😂咁大大有冇咩提議屯門邊度抵租

引用:
原帖由 貴肥肥樹枝 於 2021-4-17 01:07 AM 發表

1萬蚊4百呎2房,出面大把選擇,使番揀屯門咩on9aa
下?咁我自己鐘意住屯門又唔得既?出面有幾大把選擇?唐樓定暗盤?

引用:
原帖由 ESMPPPPPP 於 2021-4-17 01:00 AM 發表

打手見到topic講屯門仲會睇內文咩?
緊係9秒9打返d指定動作交貨收$0.5啦
如果做打手做到得0.5一個回覆都幾慘,俾佢賺啦😂

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]