• 瀏覽: 21,097
  • 回覆: 146
  • 追帖: 5
各位師兄好, 小弟想請教下大家買樓心得。
手持250萬現金, 有穩定收入月入約25k
其實早幾年已想入市, 但無奈入人工低, 又唔夠首期; 最近見樓價攀升, 交投又好似活躍起來, 怕再次錯過又升到另一高位, 所以心郁郁

問各位我呢個牌面如果買屯門市中心500萬左右有可能嗎?
小弟第一次入市咩都唔識, 多謝各位

熱賣及精選
引用:
原帖由 norigure 於 2021-4-16 01:00 PM 發表

各位師兄好, 小弟想請教下大家買樓心得。
手持250萬現金, 有穩定收入月入約25k
其實早幾年已想入市, 但無奈入人工低, 又唔夠首期; 最近見樓價攀升, 交投又好似活躍起來, 怕再次錯過又升到另一高位, 所以心郁郁

問各位我呢個牌面如果買屯門市中心500萬左右有可能嗎?
小弟第一次入市咩都唔識, 多謝各位
買屯廣

引用:
原帖由 出入大蝦蟆 於 2021-4-16 01:02 PM 發表

買屯廣
請問屯廣, 時代同錦華
其實係咪差不多?

買就快,好快搶高哂

除左開始舊d, 屯門市中心附近就真係冇得輸

買到

正義或許會遲來
但永遠會得到彰顯
我有d好奇你人工加左到25k,30萬一年, 甘幾年前你搵幾多?教下大家點樣4年內儲到250萬?

因為儲錢速度同買樓一定要成正比,甘樣先有現金流產生財富效應,除非你信呢到aa話必賺啦

引用:
原帖由 norigure 於 2021-4-16 01:05 PM 發表

請問屯廣, 時代同錦華
其實係咪差不多?
錦華好似新少少 不過你要入去睇下

屯廣年頭仲有4字尾既盤 
但過年前好似已經清晒
極低層(3樓 平台對上1層)呢種唔受歡迎單位都有人買

屯門樓比人炒貴哂,不值得買

以25k 可以借到250-280萬 ,買到 500萬的

引用:
原帖由 projectdicky 於 2021-4-16 03:43 PM 發表

我有d好奇你人工加左到25k,30萬一年, 甘幾年前你搵幾多?教下大家點樣4年內儲到250萬?

因為儲錢速度同買樓一定要成正比,甘樣先有現金流產生財富效應,除非你信呢到aa話必賺啦
老豆俾,自己咁係儲唔到

屯碼喇

現在一定係屯門南,現在發展中而且起地鐵站又開通屯赤公路!亦是屯門公路出入位
嘉悅半鳥/海典軒/南浪海灣等等.... 一定升值

各國QE無限印銀紙令貨幣持續貶值而令物業升值!
樓供應有限,越遲買越高價
如有100萬過幾年貶值30>50%>直到永遠
十年前樓100萬>升60>100>140%>直到永遠
租樓蝕租替業主供樓!買樓抗通脹/貶值及儲錢
引用:
原帖由 projectdicky 於 2021-4-16 03:43 PM 發表

炒股炒輪

御海灣2期出

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]