• 瀏覽: 12,361
  • 回覆: 223
  • 追帖: 1
樓主又衝出嚟柒😂😂

熱賣及精選
引用:
原帖由 akh2907 於 2021-4-15 03:42 PM 發表

遲早
大家明的😅😂

引用:
原帖由 hermanherman 於 2021-4-15 05:45 PM 發表

說難打,總有起步!..很多界別都有炒樓,很大個人利益,  亞爺未必索到真料,被老點。。
2019年阿爺四中全會的決定,一定逐步落實

【四中全會】 香港要堅持和鞏固什麼,完善和發展什麼
第一,完善和發展「一國兩制」的理論內容、制度設計,並且將之體現在治港的具體政治實踐中。
第二,完善和發展香港特色資本主義,建立對香港深層次結構性問題的透徹認識,建立公平公正的分配機制「着力解決影響社會穩定和長遠發展的深層次矛盾和問題」
第三,完善和發展以人民福祉為中心的治理機制,對經濟民生領域重新認識,並完善香港民主政治
第四,完善和發展香港的教育和價值追求。
第五,完善和發展國安機制,提升執法部門的執法能力。
https://www.hk01.com/周報/396771/四中全會-香港要堅持和鞏固什麼-完善和發展什麼

引用:
原帖由 sunday8999 於 2021-4-15 05:54 PM 發表

有國安法怕咩你 出一個拉一個 再嘈共埋你層樓
你咁攪笑既,自己冇樓就要共人地層樓。
你試下個老婆仔女俾冇老婆仔女既共下共下囉,記得唔好嘈喎

引用:
原帖由 sunday8999 於 2021-4-15 05:54 PM 發表

有國安法怕咩你 出一個拉一個 再嘈共埋你層樓
再捉埋你老婆仔女去共產,好味?

附件

20210415_8b18444e94826182904cOazSpHGr4hr8.png(267.18 KB)

2021-4-15 06:31 PM

引用:
原帖由 plover 於 2021-4-15 03:15 PM 發表

大有大打(地慘商),細有細打(普通小業主)。可以用空置稅,累進稅,降番到七成按
大陸都冇呢d稅,阿爺點出得手先

引用:
原帖由 kokoko 於 2021-4-15 05:11 PM 發表

天主教徒,等 judgement day
信耶教有一樣好,就喺你信就得嘞,無論犯咗乜嘢罪都可以歡恕你.
信者就得幾easy.

引用:
原帖由 今天懷舊的老爺 於 2021-4-15 05:52 PM 發表

中央會想自製另一批曱甴出黎?弱智既都知冇咩可能
我咩都唔信,只係相信中央堅守兩個字:維穩
你說個重點來,維穩.中央定性咗喺房屋問題引致不穩.
所以出手解決問題,冇話推冧樓市,至於樓價跌唔跌唔是考慮重點.
喺D人諗住供應多咗冇奇貨可居樓價會跌咁解.

引用:
原帖由 shichendao 於 2021-4-15 07:16 PM 發表

你說個重點來,維穩.中央定性咗喺房屋問題引致不穩.
所以出手解決問題,冇話推冧樓市,至於樓價跌唔跌唔是考慮重點.
喺D人諗住供應多咗冇奇貨可居樓價會跌咁解.
所以咪話中央唔會推冧樓市,我既傾向會覺得係起多啲公屋

引用:
原帖由 shizuma 於 2021-4-15 05:50 PM 發表

以農地價收回
一定用農地價收回啦

引用:
原帖由 plover 於 2021-4-15 03:15 PM 發表

大有大打(地慘商),細有細打(普通小業主)。可以用空置稅,累進稅,降番到七成按
咁邊個交稅?

引用:
原帖由 kokoko 於 2021-4-15 18:01 發表

2019年阿爺四中全會的決定,一定逐步落實

【四中全會】 香港要堅持和鞏固什麼,完善和發展什麼
第一,完善和發展「一國兩制」的理論內容、制度設計,並且將之體現在治港的具體政治實踐中。
第二,完善和發展香港特色資本主義,建立對香港深層次結構性問題的透徹認識,建立公平公正的分配機制,「着力解決影響社會穩定和長遠發展的深層次矛盾和問題」。
第三,完善和發展以人民福祉 ...
香港特色既資本主義係咩? 即係共產加資本?

引用:
原帖由 akh2907 於 2021-4-15 03:42 PM 發表

遲早
阿爺揸莊,尼d把戲玩L完了

引用:

好大粒葡萄

提示:支持鍵盤翻頁左 右