• 瀏覽: 12,360
  • 回覆: 223
  • 追帖: 1
窮淡啲「性幻想」真係豐富,總之所有消息都係壞消息,無論發生咩事都只會令樓價大跌。

真心精彩。

熱賣及精選
加息無望,沙示重來都無埋
唯有希望阿公打倒地主先可以殘存係香港多幾年

如果都唔得... 大灣區養老歡迎你.

引用:
原帖由 edbe 於 2021-4-15 04:32 PM 發表

又打飛滋
淡淡真係好可憐
佢哋唔打飛滋,好快會精神分裂
我就做下好人輔導下佢哋

引用:
原帖由 plover 於 2021-4-15 03:15 PM 發表

大有大打(地慘商),細有細打(普通小業主)。可以用空置稅,累進稅,降番到七成按
只淮做劏房,某個呎數最少劏三間、四間等....,業主要有社會責任,

不是鬥地主,是要打倒官商勾結的地產霸權,沒有那些高官去減少居住用地,香港樓價何來永無休止的上升,請還香港一個公平的社會

先打公屋霸主,再打綜援騙子

引用:
原帖由 man78912 於 2021-4-15 04:52 PM 發表

不是鬥地主,是要打倒官商勾結的地產霸權,沒有那些高官去減少居住用地,香港樓價何來永無休止的上升,請還香港一個公平的社會
落哂order一定打地主la.

引用:
原帖由 akh2907 於 2021-4-15 15:42 發表

遲早
貪曾走唔甩要去坐監

引用:
原帖由 plover 於 2021-4-15 05:00 PM 發表

落哂order一定打地主la.
https://www.hk01.com/政情/462999/眾志調查報告-中聯辦在港持756個物業-總值近34億元
香港大地主

引用:
原帖由 man78912 於 2021-4-15 04:52 PM 發表

唔係天意的話,許木馬同個金主點會咁容易同窗事發,仲要坐監!

引用:
原帖由 CupidHong 於 2021-4-15 04:56 PM 發表

先打公屋霸主,再打綜援騙子
公屋 應該加租至市價嘅九成
攞綜援冇問題 一定要打跛佢哋一隻腳先

引用:
原帖由 sunday8999 於 2021-4-15 05:01 PM 發表

貪曾走唔甩要去坐監
天主教徒,等 judgement day

引用:
原帖由 kokoko 於 2021-4-15 04:36 PM 發表

阿爺加大公營房屋供應,改善中下階層負擔
中小型私樓需求變小,連鎖反應會向上移,整體樓價會被壓制封頂
我都同意封頂
長遠投資者會走

引用:
原帖由 kokoko 於 2021-4-15 05:11 PM 發表

天主教徒,等 judgement day
777,陳日棍都係,天主教何奇黑暗!

引用:
原帖由 kokoko 於 2021-4-15 03:28 PM 發表

原先2026年之後每年會有3萬個公營房屋落成,比2021年至2025年2萬個多1萬個  
但昨日陳煩改為每年提供4萬個公屋單位,又會引進其他力量加快居屋供應
好明顯係一個出手的訊號啦  

【陳帆表示,預料2020至2021年度起計的5年內,公營房屋總建屋量約10.14萬個單位,他承認,再之後的5年,若要興建多20萬個公營房屋單位「挑戰頗大 ...
收返四大地產商既農地

提示:支持鍵盤翻頁左 右