• 瀏覽: 27,899
  • 回覆: 3
  • 追帖: 4
引用:
原帖由 ksgchung 於 2021-4-15 02:20 PM 發表

比想像中多
解釋到最近大單位成交增加

http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2047248/
加理五大訴求、原則性錯誤、毒新聞就解釋得清清楚楚。
國安啤牌上的仆街,害咗幾多人!

熱賣及精選
引用:
原帖由 袋中善良的OL 於 2021-4-15 08:37 PM 發表

問心正常香港人接受國安新常態,還是黑暴期間每周甚至每天掟汽油彈,掘爛馬路,隨意搗亂店舖....的常態?
人類建立文明最重要係乜?law and order!
杜甫精神人人都掛在嘴,有幾多人可以起到樓?
法治精神人人都識,有幾多人知清楚而守法?

香港大學學生會門後一樣有黑暴資訊什麼十二門徒。
汪明荃罵幾耐,請個西人去經營戲曲中心。
M+博物館送錢入反國安物品。
那位自認非法集結的科大學者下場呢?
35+ 或黃絲已完幾多著咗草!
甚至利君雅醜態惡行呢!

你想法治,不是講,相信法治最少要舉報舉報再舉報!

引用:
原帖由 袋中善良的OL 於 2021-4-15 09:19 PM 發表

之所以我感謝國安法,指意林鄭黑暴肯定今日仲橫行緊,你想正正常常搭鐵都唔洗望!
控罪原素表證成立,可以判無罪。上訴再上訴先原則錯誤。
鴉片戰爭新教課書幾大反應。
醫護迫宮。
等等
法治不是你有地龍搭就存在。
如利君雅宣誓 效 忠 香 港 特 別 行 政 區 (“ 香 港 特 區 ”),你相信呀,可以完成試用。

你講的(林鄭黑暴肯定今日仲橫行緊),係法治咩!
法治不是交通方便,不是只靠林太國安,係要大家好好努力。
你講的(人類建立文明最重要係乜?law and order!),守約定俗成的生態講就輕鬆!

引用:
原帖由 deepb 於 2021-4-15 09:59 PM 發表

完全同意,搵3-4 萬一個月個d,講真走左都無野輸,番來隨時都搵得番。

相反去到家庭收入十幾萬個啲人,我敢講大部分人都唔會走,好難放呢個下身段。
https://m.chinanews.com/wap/deta ... 04-14/9454928.shtml
給段片你睇。

搵三四萬去到通渠咩。
其中一個失敗的金主都捐唔少,某某某已完、社運領袖去到生活享樂平衡(無工作) 。
急急腳閃人,一家大細講咩唔怕輸、唔回應、唔會離開,好大機會佢單野未見光。佢有佢嘆,你死你事!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]