• 瀏覽: 27,896
  • 回覆: 508
  • 追帖: 4
引用:
原帖由 有危就有機 於 2021-4-15 04:25 PM 發表

今個學年已經萬4,下個學年點算? 因為唔少小朋友係讀埋呢個學年,暑假才離開。唔好話中小學,過去1年大量大學生都決定去外國升學,退學率都唔細。本來香港年輕人比例已經得返過去的一半,移民潮又帶走一批,未來承接力究竟還剩幾多? 但客觀咁講,今個移民潮最後離開的我估不會超過50萬人,今年能有十多萬人離開已經好盡。
攬炒香港嘅人應該快啲離開香港,唔係比人認出 秋後算帳 就唔好啦!

香港少D人 先會健康!

熱賣及精選
少年智則國智,少年強則國強。全走了剩下一地雞毛。。。。

引用:
原帖由 Votenoteking 於 2021-4-15 03:22 PM 發表

咁可以用少D公帑去聘請老師了。
人哋話每間學校十個走,所以唔使縮班喇。

YYY
引用:
原帖由 netbies 於 2021-4-15 03:02 PM 發表

走多D仲好,香港已經太迫成7百幾萬人口,人地丹麥甘大地方成個國家都只係7百萬人口
所以黃人走對香港來講 都是好事

競爭少咗,揾錢應該容易了。

香港粗略估計黃絲甴曱扶老攜幼大約七,八十萬人,黃人舉家移民,正常人夾道歡呼,要成事至好呀!記著好馬不吃回頭草,👍👍👍

記住,走咗嘅就咪L返嚟喇!

引用:
原帖由 袋中善良的OL 於 2021-4-15 09:19 PM 發表

之所以我感謝國安法,指意林鄭黑暴肯定今日仲橫行緊,你想正正常常搭鐵都唔洗望!
控罪原素表證成立,可以判無罪。上訴再上訴先原則錯誤。
鴉片戰爭新教課書幾大反應。
醫護迫宮。
等等
法治不是你有地龍搭就存在。
如利君雅宣誓 效 忠 香 港 特 別 行 政 區 (“ 香 港 特 區 ”),你相信呀,可以完成試用。

你講的(林鄭黑暴肯定今日仲橫行緊),係法治咩!
法治不是交通方便,不是只靠林太國安,係要大家好好努力。
你講的(人類建立文明最重要係乜?law and order!),守約定俗成的生態講就輕鬆!

咁多黃老師
冇學生咪殺校囉

引用:
原帖由 c7wc2018 於 2021-4-15 05:42 PM 發表

大量曱甴離港,絕對系一件好事
係五毛眼中 學生就叫甲甴 因為班死五毛冇係香港讀過書 佢地係大陸岩岩落嚟

天網恢恢 疏而不漏 因果報應是必定 若然不報 時晨未到
好事,最好減到得番5百多萬人最理想

引用:
原帖由 袋中善良的OL 於 2021-4-15 07:49 PM 發表

唔好傻啦,英統計呢大半年來申請只有2萬多人,真正到步只有7千多人,唔係點會又再次放鬆條件,可以講現在越係高薪厚職既人越走唔到,今次夠膽去多數係以往無條件移民的人,諗住過到去做最低層服務業,但英國個邊就業情況好差
完全同意,搵3-4 萬一個月個d,講真走左都無野輸,番來隨時都搵得番。

相反去到家庭收入十幾萬個啲人,我敢講大部分人都唔會走,好難放呢個下身段。

引用:
原帖由 netbies 於 2021-4-15 03:02 PM 發表

走多D仲好,香港已經太迫成7百幾萬人口,人地丹麥甘大地方成個國家都只係7百萬人口
希望佢哋走快啲

引用:
原帖由 hoishui 於 2021-4-15 03:13 PM 發表

縮班減老師
唔該減埋社工

引用:
原帖由 deepb 於 2021-4-15 09:59 PM 發表

完全同意,搵3-4 萬一個月個d,講真走左都無野輸,番來隨時都搵得番。

相反去到家庭收入十幾萬個啲人,我敢講大部分人都唔會走,好難放呢個下身段。
我啲朋友, 大部分月入過100k,無論藍黃,冇一個肯走。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]