• 瀏覽: 12,323
  • 回覆: 131
  • 追帖: 4
疑似有兒子要求阿媽賣樓分身家,更大咬要分300萬元!!
_________

疫情下本港樓價仍高企,家有黃金屋雖可維繫關係,相反,亦能成為分家的原因。最近網上流傳一輯圖片,疑似有兒子要求阿媽賣樓分身家,更大咬要分300萬元,疑索價不果,將全屋家具推倒慘變成「廢墟」,並要報警求助。

網絡平台Facebook《今日有野講》流傳一輯照片,指有人「要阿媽賣樓分錢唔成拆屋泄憤」,照片可見,一個住宅單位客廳至睡房均被人搗亂,客廳雜物散落一地,十分凌亂,梳化、抽屜、地面均滿佈家中物品。電視機及枱燈被人推倒在地上。

牆身更寫上大字:「To 老媽,我想你應該還不是很明白。我不是在外住到6月份。我係要分一半房屋的價錢,3百萬。之後過我自己的生活。我不會回來的了。」又言:「我要嘅係尊重,對自由、尊嚴、平等嘅待遇。自己的私生活、工作都與你和任何人無關。」房門亦大大隻字寫上「賣樓」。圖中可見,有警員接報到場。

https://hk.appledaily.com/finance/20210414/VNSFZYHRAZBWNKDOSOMVNEAVTE/

熱賣及精選
窮人唔好生仔。
生咗也嫌你窮,要斷絕關係😄

引用:
原帖由 LIVELA 於 2021-4-14 05:45 PM 發表

窮人唔好生仔。
生咗也嫌你窮,要斷絕關係😄
生叉燒好過

引用:
原帖由 dolcevitahk 於 2021-4-14 05:43 PM 發表

_________

疫情下本港樓價仍高企,家有黃金屋雖可維繫關係,相反,亦能成為分家的原因。最近網上流傳一輯圖片,疑似有兒子要求阿媽賣樓分身家,更大咬要分300萬元,疑索價不果,將全屋家具推倒慘變成「廢墟」,並要報警求助。

網絡平台Facebook《今日有野講》流傳一輯照片,指有人「要阿媽賣樓分錢唔成拆屋泄憤」,照片可 ...
咁似時下黃絲年青人思維
完全冇諗過自己有貢獻咗幾多或是否合理,總之自己想要就一定要得到,得唔到就攬炒!

引用:
原帖由 dolcevitahk 於 2021-4-14 05:43 PM 發表

_________

網絡平台Facebook《今日有野講》流傳一輯照片,指有人「要阿媽賣樓分錢唔成拆屋泄憤」,照片可 ...
毒果作黃色故仔吸引曱甴眼球

擺明死曱甴啦

死曱甴

生件咁既曱甴仔唔生好過

抵啦,縱容yc曱甴

分一半有300萬,即係市值600萬。

----------
^.^
死曱甴你寫乜L姐,有無讀過書

股票必殺技:
第一招: 低買高賣
第二招: 不要忘記第一招
引用:
原帖由 zhangan 於 2021-4-14 05:52 PM 發表

咁似時下黃絲年青人思維
完全冇諗過自己有貢獻咗幾多或是否合理,總之自己想要就一定要得到,得唔到就攬炒!
有無錢都唔好生仔

引用:
原帖由 jojo_1986 於 2021-4-14 06:23 PM 發表

分一半有300萬,即係市值600萬。
好恐怖

依家依D後生仔,要黎把L

引用:

_________

網絡平台Facebook《今日有野講》流傳一輯照片,指有人「要阿媽賣樓分錢唔成拆屋泄憤」,照片可見,一個住宅單位 ...

開始數著妳我認識了多少個日子,卻忘了,我讓妳過了多少苦日子。

開始說著自己愛妳有多深愛妳有幾分,卻忽略了,曾經傷妳有多重。

開始看著恰如我給妳的承諾,一則則在眼前跳動著,其實,我狠狠記住,沒忘過。 我們還沒有開始,但是,妳早就已經給了我,滿滿的回憶。
提示:支持鍵盤翻頁左 右