• 瀏覽: 39,935
  • 回覆: 9
  • 追帖: 14
《秘密》真係好有用!只要信,就會成功!
玩左股票3年,由26歲開始就比個信念自己,30歲前要有一百萬
一開始就玩美股,用10萬開始玩,少少賺少少賺咁
中間有一段時間遇上假股災,低市再入多10萬本金

一共由20萬,加上比心機睇新聞,再靠吸引力法則
一睇今朝收市,終於有人生第一個一百萬

之後有更大既信念,帶住呢一百萬既一半進入crypto市場,希望可以有更好既成績
負面既說話只會吸引負面既野,所以記住:唔係唔會輸,而係我會賺

btw, 比特幣是大騙局??? 數字人民幣都就黎到啦, crypto先係新世界

熱賣及精選
引用:
原帖由 sz業主 於 2021-4-14 12:37 PM 發表

100 萬好少。。。。
話多你地有錢既覺得唔多
話少我地呢d基層出身真係都唔少架

引用:
原帖由 DICK~DICK 於 2021-4-14 01:07 PM 發表

放心,30歲前輸300萬會更好
烏鴉嘴

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2021-4-14 01:29 PM 發表

呢幾年買美股嘅, 有幾多個冇錢賺?
Buffett 話過, 潮退先知邊個冇著褲
都係既
所以我要轉玩crypto啦

引用:
原帖由 tobycat 於 2021-4-14 01:36 PM 發表

100萬真係好少. 唔計投資, 只計儲錢.
22歲畢業即係8年時間搵錢.
比你搵$15000做個底層 (唔計做教師護士etc 或督察主任四皮嘢一個月)
每個月儲1萬, 一年12萬 (有雙糧或Bonus會更多), 
齋儲8年都差唔多100萬啦!
1萬5儲1萬???????
我家用都唔只比5千啦

引用:
原帖由 後天懷舊的樓奴 於 2021-4-14 01:42 PM 發表

一齊羸好冇
好!!!

引用:
原帖由 boyboy168168 於 2021-4-14 01:54 PM 發表

cash左未, 唔係只係得個玩
轉緊去買eth

引用:
原帖由 另一個天堂 於 2021-4-14 02:17 PM 發表

https://youtu.be/5GXI3GmKkUU
有無買這本書?
冇呀

引用:
原帖由 short_sir 於 2021-4-14 04:37 PM 發表

迷信,樓主真的不知道自己是好彩?建議你去看看隨機致富的傻瓜
所以吸引力法則係要行動架!
如果唔係點吸返黎!
唔係要好運,係要岩既時機,有夠既本金,同埋你睇到個單新聞,先可以買岩既股!
所以係要做功課架

引用:
原帖由 DICK~DICK 於 2021-4-15 03:30 PM 發表

我講緊我
ching依家身家都唔只7位數啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]