• 瀏覽: 39,937
  • 回覆: 162
  • 追帖: 14
投資尼家野講禮品 公司彩數  好彩咪可以好似原PO禁有第一桶金  唔好彩咪...........

熱賣及精選
ok.....

100個啱啱隔離邊一樓有個3張嘢都話自己有200個都俾女飛厭佢窮🤭🤭🤭

引用:
原帖由 茶粿 於 2021-4-14 12:45 PM 發表

我唔夠30已有樓有車有女人
吊,係人一出世都有出有女人·
我八個月就買第二部,學行出,自己揸添

引用:
原帖由 atpgun 於 2021-4-14 11:50 AM 發表

《秘密》真係好有用!只要信,就會成功!
玩左股票3年,由26歲開始就比個信念自己,30歲前要有一百萬
一開始就玩美股,用10萬開始玩,少少賺少少賺咁
中間有一段時間遇上假股災,低市再入多10萬本金

一共由20萬,加上比心機睇新聞,再靠吸引力法則
一睇今朝收市,終於有人生第一個一百萬

之後有更大既信念,帶住呢一百萬既一半進入crypto市場,希望 ...
你過到今年先出post

引用:
原帖由 前期忠樓主 於 2021-4-14 02:57 PM 發表

真羨慕你
你冇老母冇BB車?

引用:
原帖由 yan654321 於 2021-4-17 04:14 AM 發表

搵15000儲10000即係食屋企住屋企但唔比家用,同父母養無咩分別。
初出嚟做嘢假設你搵$15000, 比得$3000家用, 當做比屋租定係比水電煤? 淨係計伙食都唔夠啦, 咪又係父母養.
4月差唔多報稅睇番, 我每年淨係認可慈善捐款都過10萬, 唔通又計落去唔捐款可儲幾多咩.
每個月比幾多家用就更加唔使講. 初出嚟做嘢搵$15000儲$10000係按30歲前要儲100萬計出來.

100萬咁少?

引用:
原帖由 tobycat 於 2021-4-14 01:36 PM 發表

100萬真係好少. 唔計投資, 只計儲錢.
22歲畢業即係8年時間搵錢.
比你搵$15000做個底層 (唔計做教師護士etc 或督察主任四皮嘢一個月)
每個月儲1萬, 一年12萬 (有雙糧或Bonus會更多), 
齋儲8年都差唔多100萬啦!
搵15000 mpf完 得14幾 生活費當你3000 即係吾俾家用8年 俾你存到都無q用啦 前提仲要家人俾你住俾你食 你呢個例子好似你呢種食屋企既人先work

引用:
原帖由 叫我推哥 於 2021-4-23 03:37 PM 發表

搵15000 mpf完 得14幾 生活費當你3000 即係吾俾家用8年 俾你存到都無q用啦 前提仲要家人俾你住俾你食 你呢個例子好似你呢種食屋企既人先work
你又知我冇比家用? 我自己一早買樓搬咗出去住了.

同埋這個搵$15000 x 8年, 齋儲都儲到100萬的假設, 係計你8年都冇加人工, 現實會唔會入行8年都冇加人工冇Bonus?

😲😲😲😲

唔信既人就幫佢唔到了

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]